Ke konci příštího měsíce uvede studio Metrograph Pictures vcelku mile vyhlížející nízkorozpočtovou komedii jménem The Black Sea, která letos premiérovala na akci SXSW. Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Hlavním hrdinou se stává Khalid (Derrick B. Harden), charismatický snílek z Brooklynu, který zamíří do Bulharska, aby se zde setkal se starší ženu, s níž se spojil na Facebooku. Věci ale samozřejmě vůbec nepůjdou podle plánu. Nejenže Khalid ztratí svůj pas, ale také mu chybí 400 dolarů, aby se mohl vrátit zpátky domů. Rázem tak uvízne v bulharském městečku na pobřeží Černého moře, kde moc lidí zřejmě nebude umět anglicky, navíc je zde i jediným černochem, tudíž se rychle stává středem pozornosti. Ve své snaze dostat se domů však naváže spojení, která vůbec nečekal. Najde zde nejenom lásku a dobrou komunitu, ale i nečekaný způsob uskutečnit své sny.

O režii se postaral výše zmíněný herec Derrick B. Harden spolu s Crystal Moselle, která na festivalu Sundance získala Velkou cenu poroty za dokument The Wolfpack. Je taktéž tvůrkyní a režisérkou HBO seriálu Betty (2020).

Dále se ve snímku objeví herci jako Irmena Chichikova, Stoyo Mirkov, Samuel Finzi, Mariana Arsenova, Arkadii Atanasov, Stefan Baltov, Saiydah Banks a mnozí další.

V amerických kinech od 22. 11. 2024, zda se film dostane i k nám, zatím nevíme.