Zlatou éru, kdy všechna děcka v osmdesátých letech chtěla Nintenda, jsme u nás v tehdejším Československu nezažili, nicméně ve Spojených státech po tom prahl každá druhý capart. A přesně o tom bude vyprávět nadcházející komedie 8-Bit Christmas, ve které se jedné z hlavních rolí ujme Neil Patrick Harris. Ten se chopí role chlapíka jménem John Doyle, který své dceři vypráví o svém dětství. Film se tak bude odehrávat ve dvou časových rovinách: V současnosti, kdy Doyla ztvárňuje populární představitel Barneyho ze seriálu How I Met Your Mother, a v pak v minulosti v osmdesátých letech, kde Doyle ztvárňuje dětský herec Winslow Fegley.

A jak se tak zdá, právě na pasáže z minulosti se film zaměří především. Budeme tak sledovat malého Doyla v roce 1987 (nebo snad 1988?), jehož největším snem je dostat do rukou nejslavnější 8-bitovou konzoli. Problém je však ten, že jeho rodiče jsou zásadně proti. Však sami znáte ty stereotypní názory generací, které s videohrami nevyrůstaly, ne? Malý John tak potřeboval vánoční zázrak. A přesně toho se (více méně) dočkal. Se svými přáteli se totiž rozhodne vstoupit do soutěže, jejíž hlavní cenou je právě NES konzole. Chlapec si proto umane, že udělá všechno na světě, aby tu soutěž vyhrál. Problém ovšem bude ten, že nebude zdaleka jediným videoherním fanouškem, co si něco takového řekne. Trailer taktéž naznačuje, že příběh bude obsahovat hodně nadsázky, což bude zapříčiněné přehánějícím vyprávěním starší verze Doyla. 

Celý námět tak může krapet připomínat slavnou svátkovou klasiku Vánoční příběh z roku 1983. Tam ovšem hlavní dětský protagonista nechtěl videoherní konzoli, ale pušku svého oblíbeného komiksového hrdiny. O režii se postaral Michael Dowse, který má za sebou komedie jako Ranař, The F Word a Ranař. I přes vánoční zasazení se ale filmu dočkáme o celý měsíc dřív, tedy již 24. 11. 2021.