Na cenu BAFTA nominovaná filmařka Susanna Fogel letos na podzim uvede svůj zbrusu nový snímek jménem Cat Person, který zabředne do nástrah a hrůz moderního randění. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou se stává Margot (Emilia Jones), mladá vysokoškolačka s brigádou v kině, kterou jednoho dne pozve na rande o něco starší Robert (Nicholas Braun). Její kamarádce Taylor (Geraldine Viswanathan) se to ovšem moc nelíbí, ale Margot přesto láká si s Robertem něco začít. Navíc má údajně kočky, což z něho samozřejmě automaticky dělá sympaťáka! Posléze ale začne Margot svého rozhodnutí hořce litovat, protože s Robertem prožila naprosto příšernou noc, během níž k žádným příjemným postelovým radovánkám nedošlo. A navíc se zdá, že žádné kočky nechová. 

Margot se evidentně rozhodne ze vztahu s Robertem vycouvat, ale tak jednoduché to nebude. Z Roberta se začne vyklubávat mnohem nebezpečnější jedinec, než se původně zdálo. Zdá se, že je mladou Margot vyloženě posedlý. Když ji ale začne konstantně sledovat skoro na každém kroku, Margot si umíní, že potřebuje něco na případnou sebeobranu.

Z traileru, který ze začátku připomíná romantickou teen komedii, to ale vypadá, že věci nakonec vyeskalují v boj o holý život. Snímek vychází ze stejnojmenné povídky z roku 2017, kterou napsala Kristen Roupenian.

Susanna Fogel už má za sebou komedie jako Life Partners (2014) a Špión, který mi dal kopačky (2018). Scénář zpracovala Michelle Ashford, která je tvůrkyní seriálů Mystérium sexu (2013) a Mayfair Witches (2023).

Dále se ve snímku objeví herci jako Hope Davis, Isabella Rossellini, Liza Koshy, Michael Gandolfini, Isaac Powell, Fred Melamed, Liza Colón-Zayas, Max Jenkins, Josh Andrés Rivera a Kyle Selig.

V amerických kinech bude snímek premiérovat 6. 10. 2023, tak uvidíme, zda se snímek eventuálně dostane také k nám.