Možná i vy jste se někdy nechávali unést představami o tom, jaké by to bylo, kdyby z vás byl hollywoodský režisér, jenž točí superhrdinské bijáky. Kdo ale zkoušel natočit i třeba jen amatérský film, tak určitě ví, že celý proces rozhodně není žádná legrace a je to občas fakt dřina. Mimo jiné to dokazuje třeba i povedený snímek Život v oblouznění (1995).

O náročné práci filmařiny bude pojednávat i nová komediální série jménem The Franchise, na jejíž výrobě se podílel slavný oscarový filmař Sam Mendes (1917). HBO už vydalo oficiální upoutávku, kterou si můžete pustit výše.

Příběh se zaměří na členy štábu nemilovaného franšízového filmu, který bojuje o své místo v krutém a neukázněném kinematografickém vesmíru. Série si tak posvítí na tajný chaos, který probíhá uvnitř nefunkčního pekla výroby filmů o superhrdinech.

Tak snad to bude lepší než pár let stará komedie V bublině (2022), ale ten Mendes by mohl být zárukou kvality. 

Kromě Mendese jsou dalšími showrunnery i Jon Brown (Boj o moc) a Armando Iannucci (Ztratili jsme Stalina), kteří se podíleli na scénáři spolu s Keithem Akushiem (Avenue 5). Mendes se postaral o režii veškerých epizod.

V sérii se objeví herci jako Aya Cash, Billy Magnussen, Lolly Adefope, Himesh Patel, Jessica Hynes, Daniel Brühl, Ruaridh Mollica, Isaac Powell, Darren Goldstein a Sandra Huggett.

Na službě Max od 6. 10. 2024.