Už příští týden na Netflix dorazí zbrusu nový seriál, který ponese název Žhavé linky. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. A ze samotného názvu už může být jasné, o čem asi tak seriál bude. Šestidílná série začíná v Amsterdamu v roce 1987, to znamená v době, kdy se nizozemská společnost rychle měnila. Marly Salomon, sympatická a mladá studentka psychologie, přijme vedlejší práci ve společnosti jménem Teledutch, kterou založili dva poměrně dost odlišní bratři - Frank a Ramon Stigterovi. Oba dva se však mohou chlubit „geniálním počinem“. Vyvinuli totiž první evropské erotické telefonní linky. Frank a Ramon tak přes pouhou noc zbohatnou, přičemž Marly tak s bratry čeká opravdu hodně zajímavá budoucnost.

Poslední a optimisticky vyhlížející roky studené války vyvolaly v Nizozemsku pocit naděje, přičemž povzbudily novou generaci, aby si svůj život užívala opravdu naplno. Amsterdam se stal vyloženě epicentrem této kulturní revoluce. A erotické telefonní linky poskytly příležitost zažít anonymní sex novým způsobem, který stále více nabíral na popularitě. Celý seriál je založený na knize jménem 06-cowboys, kterou v roce 2016 sepsal Fred Saueressing.

Tvůrcem celého seriálu se stal Pieter Bart Korthuis, který je zároveň i hlavním scénáristou a režisérem. Na tvorbě scénáře se také podíleli nizozemští filmaři jako Franky Ribbens a Tijs van Marle. Mezi další režiséry patří i Tomas Kaan a Anna van der Heide.

Ve snímku se dočkáme herců jako Joy Delima, Minne Koole, Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abbey Hoes a Benja Bruijning.

Oficiální premiéra je stanovená na 8. 4. 2022.