Za dva týdny nám Netflix nadělí novou kolumbijskou sérii jménem Únos letu 601, která bude z určité části vycházet ze skutečné události, k níž došlo v roce 1973. Na světě už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Ve zmíněném roce se dva ozbrojení revolucionáři rozhodnou unést let 601, přičemž hrozí, že pokud kolumbijská vláda nepropustí 50 politických vězňů a nezaplatí jim tučné výkupné, vyhodí letadlo do povětří. Mezitím se kapitán a dvě odvážné letušky snaží najít způsob, jak únosce přelstít a veškeré rukojmí dostat do bezpečí.

Příběh tak bude založený na skutečném únosu z konce května roku 1973, kdy bylo letadlo s 84 pasažéry mezi kolumbijskými městy Pereira a Medellin uneseno dvěma bývalými paraguayskými fotbalisty. Oba muži měli letadlo pod palcem více než 60 hodin, dodnes se tak jedná o jeden z nejdéle trvajících únosů letecké historie. 

Tvůrci a hlavními scenáristy jsou Pablo Gonzalez a C.S. Prince (Velká loupež), kteří se i postarali o režii jednotlivých epizod.

V sérii se objeví herci jako Monica Lopera, Valentín Villafañe, Alián Devetac, Christian Tappan, Angela Cano, Enrique Carriazo, Marcela Benjumea, Johan Rivera, Ilenia Antonini a Carlos Manuel Vesga.

Na Netflixu od 10. 4. 2024.