Fantasy seriál Kolo času od společnosti Amazon Prime Video se po odvysílání první série dočkal ze strany fanoušků vcelku chladného přijetí. Jedná se přitom o seriál natočený podle úspěšné románové série od Roberta Jordana, a tak byl příchod vizuálního zpracování velmi očekáván. Momentálně je však na cestě již druhá série seriálu, při jejímž natáčení Amazon představil nejen pohled do zákulisí, ale také odhalil, že již pomýšlí na natočení třetí série. Toto oznámení přišlo ve chvíli, kdy druhá série sama zůstává bez oficiálního data premiéry. Amazon si tedy nejspíše s pokračováním seriálu věří, přičemž fanoušci také jistě doufají, že se po zdlouhavé úvodní první sérii dočkají pořádné akce.

„Jsem nadšený, že natočíme třetí sérii Kola času,“ řekl výkonný producent a showrunner Rafe Judkins. „Stín se šíří byla vždy mou nejoblíbenější knihou z této série, takže možnost přenést ji na televizní obrazovky a představit novým divákům příběhy, kvůli kterým jsem si tyto knihy zamiloval, je pro mě velkou ctí a něčím, o co jsem usiloval už od chvíle, kdy jsem před lety seriál poprvé navrhl.“

Stín se šíří je čtvrtou knihou série. A ačkoli se postup seriálu zdá být trochu skokový, první série totiž vytáhla na světlo nejen první díly, ale i některé části ze třetího dílu, tvůrci chtějí, aby děj nebyl příliš zdlouhavý a aby jednoduše představil dílo nováčkům této fantasy série.

„Nemohli bychom být šťastnější, kdybychom mohli dát fanouškům více důvodů k nadšení ze seriálu a přinést našim zákazníkům po celém světě více Kola času,“ dodal Vernon Sanders, vedoucí globálního televizního studia Amazon.

Přečtěte si také: Jak Netflix ničí své seriály ještě před vydáním – Problém tří těles

Oznámení třetí série sice působí trochu předčasně vzhledem k tomu, že ta druhá ještě nebyla vydána, Amazon ale udělal to samé již u první série, při jejímž natáčení potvrdil sérii druhou. Svou touhu ponořit se do světa Kola času však dal jasně najevo tím, že chce zfilmovat všech 14 knih. A to i včetně prequelu Nové jaro.