Kryptonomikon, román amerického autora Neala Stephensona z roku 1999, bude mít v Česku nové vydání, které se bude chlubit především odlišným překladem Roberta Tschorna a redakce Pavla Kořínka. Zároveň také dostane novou obálku a předsádku zpracovanou významným umělcem Patrickem Arrasmithem. Navíc na něj nebudeme muset příliš dlouho čekat. Nakladatelství Argo totiž potvrdilo, že kniha dorazí na trh nejpozději v létě tohoto roku.

Kryptonomikon nabídl čtenářům vhled do mechanismů války, konspirací a prolamování šifer. To vše se odehrává souběžně ve dvou časových rovinách a kniha nám tak nabízí hned dva poutavé příběhy. Konkrétně jeden z druhé světové války a druhý z přelomu tisíciletí. Titul vás bude někdy děsit, někdy vás rozesměje, a hlavně vás bude neustále zásobovat hromadou informací z různých oborů.

Zároveň je důležité zmínit, že se jedná o titul, který Neala Stephensona v oblasti psaní zase dost posunul a nadchl jak prosté čtenáře, tak i náročné kritiky. Zkrátka to je něco, co stojí za přečtení a určitě vás aspoň něčím zaujme.