Ať už plány pro MCU Bladea leží ve Spojených státech na jakémkoliv místě, jsme přesvědčeni, že musí jít o nějaké bývalé indiánské pohřebiště. Nová a mládeži nepřístupná verze o slavném zabijákovi upírů, kterého má tentokrát ztvárnit Mahershala Ali (Nech svět světem), má za sebou celou řadu komplikací. Film měnil scenáristy jako na běžícím pásu a několikrát tak musel odložit svou premiéru.

Pak to jednu dobu vypadalo, že už je vše v pořádku, ale před pár měsíci jsme se dozvěděli, že film ztratil režiséra Yanna Demange (Lovecraftova země), za něhož stále ještě nebyla nalezena náhrada, a znovu vyměnil scenáristu. Další verzi tak má sepsat Eric Pearson, který napsal MCU tituly Thor: Ragnarok (2017) a Black Widow (2021). Nyní zde máme ohledně Bladea další zprávy. A zase nejsou dobré. 

Bob Iger, generální ředitel společnosti Disney, totiž nedávno podal akcionářům zprávu o uplynulém fiskálním období, v rámci čehož zmínil i filmové projekty, které Disney plánuje vydat v roce 2025. Padly tak názvy titulů jako Captain America: Nový svět, Thunderbolts, The Fantastic Four: First Steps, Zootopia 2 a Avatar 3. O Bladovi, který měl stanovenou premiéru na 6. 11. 2025, však nepadlo ani slovo. Před nějakou dobou se navíc zase začaly šířit zvěsti o tom, že Blade se momentálně nachází „v limbu“.

Vše tak nasvědčuje tomu, že upírská podívaná se bude zřejmě znovu odkládat, patrně až na rok 2026. Tehdy hodlá Marvel vydat tři filmy. Jedním z nich bude Avengers: Doomsday, kde se nám Robert Downey Jr. vrátí jako padouch Doctor Doom. Další dva Marvel filmy mají stanovenou premiéru na 12. února a 5. listopadu, zatím ale není známo, o jaké tituly přesně půjde. Kdo ví, možná jeden z těchto termínů bude patřit Bladeovi. 

Natáčení mělo začít letos na podzim, ale těžko říct, zda to vzhledem k výše uvedeným informacím pořád platí. Jelikož ale film pořád nemá na palubě nového režiséra a scénář se zřejmě furt upravuje, moc bychom na to nesázeli.

Na předešlých verzích scénáře pracovalo postupně hned několik různých filmařů, například Michael Green (Logan: Wolverine), Michael Starrbury (Když nás vidí) a Nic Pizzolatto (Temný případ). Zda budou příští zprávy zase o něco pozitivnější, se necháme překvapit.