Od tvůrce seriálu The Oatmeal je to poprvé, co Netflix uvádí mobilní hru a televizní seriál ze stejné série. Tentokrát se jedná o karetní hru Výbušná koťátka. Producenty chystaného seriálu jsou Mike Judge, který má na kontě snímky jako Maléry pana Šikuly nebo animovaný seriál Beavis a Butt-head, a Greg Daniels, spolutvůrce amerického Kanclu a Parks and Recreation. Dále se k nim přidají Dustin Davis, Peter Chernin, Jenno Topping a Elan Lee.

Herecké obsazení je však také působivé. Do rolí byli obsazeni Tom Ellis (Lucifer), Abraham Lim (Clickbait, The Boys), Lucy Liu (Shazam, Sherlock Holmes: Jak prosté), Ally Maki (Wrecked, Příběh hraček 4), Mark Proksch (Co děláme v temnotách, Better Call Saul) a Sasheer Zamata (Home Economics).

Bude to poprvé, co Netflix vydá mobilní hru a televizní seriál ze stejné série, přičemž hra vyjde na Netflixu v květnu/máji 2022, animovaný komediální seriál pro dospělé bude mít premiéru v roce následujícím. Dle oficiálního popisu: „věčný konflikt mezi nebem a peklem dosáhne epických rozměrů, když jsou Bůh i Ďábel posláni na Zemi, a to v tělech baculatých domácích koček“. Zatím nemáme žádné zprávy o tom, kdo z herců se ujme které role, ale doufáme, že Tom Ellis, který hrál ďábla v seriálu Lucifer, si démonickou roli zopakuje v kočičí podobě.

„Netflix je jediná služba, která mohla Výbušná koťátka přivést k životu jak v seriálové, tak herní podobě,“ uvedl v prohlášení Matthew Inman, kreativní ředitel Výbušných koťátek a tvůrce The Oatmeal. „Výbušná koťátka jsme ve skutečnosti spustili na Kickstarteru pouze jako víkendový projekt, ale naše komunita byla v uplynulých šesti letech srdcem a duší společnosti. Nový seriál a hra poskytnou našim fanouškům nové způsoby, jak se spojit a komunikovat se sérií.“

Přečtěte si také: Proč hrát hry skrze streamovací platformu? Nejlepší hry, které si zahrajete díky Netflixu

Mobilní hra se má velmi podobat té karetní, hráči se v ní totiž budou muset vyhýbat roztomilým, avšak nebezpečným mazlíčkům. Její součástí budou dvě nové exkluzivní karty, Radar a Flip Flop. Radar odhalí pozici dalšího výbušného koťátka v balíčku a Flip Flop změní pořadí vyložených karet. Hra nabízí zážitek pro jednoho i více hráčů, její budoucí verze budou vycházet z témat, která se objeví v seriálu. Bude k dispozici předplatitelům Netflixu bez dalších poplatků nebo nákupů v aplikaci.

Karetní hra ožila díky projektu na kickstarteru v roce 2015, na kterém se vybralo 8 782 571 dolarů. Tento výsledek výrazně překročil počáteční cíl 10 000 dolarů. Je jistě velkým úspěchem, že se k tomuto projektu brzy připojí také nové tituly od Netflixu.