Poslední dubnový víkend ovládlo tenisové romantické drama Rivalové (Challengers) se Zendayou v hlavní roli, o které se postaral schopný filmař Luca Guadagnino. Snímek během svého zahajovacího víkendu utržil pro domácí box office 15 milionů dolarů, když k tomu připočteme ještě tržby mezinárodní, tak celkově je zatím utrženo 25 mega.

Rozpočet činil 55 milionů, tudíž na první pohled se možná jedná o vcelku slabý start, nicméně zde je nutné dodat, že studio Amazon MGM zřejmě nepotřebuje mít z filmu v kinech nějakou velkou pecku. Společnost by na něm mohla začít skutečně vydělávat až v době, kdy bude uveden na službě Prime Video. Kevin Wilson, šéf kinodistribuce v Amazon MGM Studios, očekává, že film u předplatitelů zmíněné streamovací služby zaboduje. Na snímek se zatím lepí především pozitivní reakce, těšit se můžete i na recenzi od Nerdfixu! 

Na druhém místě máme další novinku, o které se vší pravděpodobností uslyšíte poprvé v životě. Minulý týden premiérovalo drama Unsung Hero, které míří především na křesťanské publikum. Snímek po svém zahajovacím víkendu pro domácí box office utržil 7,7 milionu dolarů, už se mu tudíž podařilo překonat samotný rozpočet, jenž činí 6 mega. Je možné, že film se v Top pětici box office žebříčku udrží i příští týden, pak ale na něj bezesporu všichni rychle zapomeneme.

Na třetím místě se udržel snímek Godzilla x Kong: Nové imperium, který po svém pátém víkendu utržil pro domácí box office 7,2 milionu dolarů. Z filmu je pěkná trvalka, které se navíc podařilo překonat půlmiliardovou hranici, celosvětově má na kontě už přes 519 milionů. Na rozpočet 135 mega je to velice fajn výsledek, který v podstatě zajišťuje, že MonsterVerse se bude rozšiřovat o další filmy i v budoucnu.

Na čtvrté místo spadla Občanská válka od Alexe Garlanda, která po svém třetím víkendu pro domácí box office utržila 7 milionů dolarů. Jistě, film se od minulého týdne propadl z prvního místa na čtvrté, ale žádná velká hrůza to vlastně není. Celosvětově je utrženo už 71,6 milionu dolarů, přičemž rozpočet činilo rozumných 50 mega. Tržby to sice i tak nejsou kdovíjak dechberoucí, ale žádný malér snad studio A24 na krku mít nebude. Uvidíme, co přinesou následující týdny.

A na pátém místě máme horůrek Abigail, který po svém druhém víkendu utržil 5,2 milionu dolarů. Zde už tržby klesly o něco více, skoro o 50 %, přičemž dohromady je utrženo 28,6 mega. Rozpočet činil 28 milionů, takže pokud snímek v následujících týdnech nezabere, studio Universal ho zřejmě za žádný úspěch považovat nebude. 

A na co do kina tento týden? Určitě dejte šanci chystané akční komedii Kaskadér, ve které v hlavních rolích uvidíme Ryana Goslinga a Emily Blunt. Snímek navíc natočil filmař a skutečný kaskadér David Leitch, jeden ze současných velikánů akčního žánru, jehož posledním natočeným filmem byla zábavná jízda Bullet Train (2022). Už velice brzy se také dočkáte recenze zde na Nerdfixu!

Snímek do českých kin vstoupí ve čtvrtek, tedy 2. 5. 2024. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.