Máme tu další pondělní box office okénko, které bude opět náležet především hororům. Minulý týden totiž do kin konečně vstoupilo velkolepé završení hrůzné trilogie od Davida Gordona Greena jménem Halloween končí, ve kterém se statečná Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) úplně naposledy utká se strašlivým Michaelem Myersem.

V kinech v Severní Americe už snímek vydělal přes 41 milionů dolarů, čímž se dostal na první místo v žebříčku domácího box officu. Na druhém místě je velice vydařený horor Smile, který po víkendu vydělal dalších 12 milionů. Celosvětově už Halloween končí vydělal přes 58 milionů, čímž levou zadní překonal svůj původní rozpočet, jenž se pohyboval kolem 30 milionů. 

Horor si tak v kinech nevede vůbec špatně, ale bohužel reakce od kritiků a diváků už jsou o něco horší. Je tedy otázka, zda si snímek udrží korunu krále víkendového box office u příští týden. Smile už celosvětově vydělal přes parádních 137 milionů. A když k tomu navíc přidáme i nadšené reakce, tak lze zcela bezpochyby říct, že se jedná o jeden z nejúspěšnějších hororových snímků tohoto roku.

Na třetím místě v žebříčku domácího box officu pro minulý víkend skončila rodinná dobrodružná komedie Šoumen krokodýl, která už celosvětově vydělala přes 26 milionů dolarů. 

Tento týden bude patřit komiksovým nadšencům, protože se konečně dočkáme dlouho očekávané DCEU podívané jménem Black Adam, ve které se v roli titulního antihrdiny představí Dwayne Johnson. Podle prvních reakcí má snímek trochu děravý scénář, ale zároveň se jedná o závan čerstvého vzduchu, který svět DCEU nutně potřeboval. Tak uvidíme, co z toho nakonec vyleze.

Black Adam u nás bude premiérovat ve čtvrtek, tedy 20. 10. 2022.