Už je to nějaký pátek, co jsme naposledy psali o připravovaném remaku slavného hongkongského akčňáku Killler (1989), který napsal a natočil John Woo. Ten se každopádně postaral i o americkou verzi, která se začala natáčet loni v létě. A nyní konečně známe i datum premiéry.

Nová verze Killera dorazí překvapivě brzy, přesněji už 23. 8. 2024. Premiérovat bude na službě Peacock, tudíž u nás by ho snad mohl uvést SkyShowtime, případně i Amazon Prime Video, ale to holt uvidíme. Níže se také můžete podívat na první fotky z filmu. Oficiální trailer by k nám tudíž měl dorazit brzy, možná už během příštího týdne.

Venku máme také krátký popis filmu, ze kterého to vypadá, že titulního zabijáckého protagonistu si nakonec zahraje Nathalie Emmanuel (Hra o trůny). 

Příběh by se měl točit kolem obávané nájemné vražedkyně jménem Zee (Emmanuel), která je v pařížském zločineckém podsvětí známa jako ,,Královna mrtvých“. Když ale odmítne zavraždit mladou slepou ženu na příkaz svého šéfa Finna, začnou ji pronásledovat nejenom její staří zabijáčtí kolegové, ale také odhodlaný detektiv jménem Sy (Omar Sy).

Takže ano, zřejmě se opravdu dočkáme hodně podobného příběhu, který nám představila původní verze, v níž titulního zabijáka ztvárnil Chow Yun-Fat a pronásledujícího poldu zas Danny Lee. 

Původní Killer patří mezi největší osmdesátkové klenoty akčního žánru, tak uvidíme, zda se vedle něj bude moci hrdě postavit i nová verze. John Woo se opět postaral o režii, na scénáři tentokrát pracovali Eran Creevy (Gentlemani) a Josh Campbell s Mattem Stueckenem (Ulice Cloverfield 10).

Dále se ve snímku objeví herci jako Sam Worthington, Diana Silvers, Saïd Taghmaoui, Grégory Montel a Hugo Diego Garcia.