Příští měsíc se dočkáme zbrusu nové britské minisérie, která si posvítí na trochu aktuálnější dění v Evropě. V seriálu This England se herec, režisér a scenárista Kenneth Branagh ujme role nynějšího britského premiéra Borise Johnsona, přičemž na jeho působivě věrnou podobu se můžete podívat výše v uvedeném traileru. Seriál se zaměří na Velkou Británii v době, kdy se v plné míře potýkala s první vlnou pandemie koronaviru. Celá minisérie, která se původně nazývala This Sceptred Isle, je založená na svědectví lidí z 10 Downing Street (oficiálního sídla britského premiéra), ministerstva zdravotnictví a vědecké poradní skupiny pro mimořádné situace.

Dočkáme se tak hlubšího ponoření do komplikované britské politiky, jež se musí potýkat s veškerými ekonomickými překážkami, které s sebou pandemie přinesla. Řeč tak bude nejenom o lockdownu a práci NHS (Národní zdravotní služby), ale také o tom, nakolik pandemické trable ovlivnily názory veřejnosti na Johnsonovu administrativu. Z traileru je taktéž patrné, že se dočkáme i nakouknutí do premiérova osobního života.

Dočkáme se ale i dalších známých tváří britské politiky. Ophelia Lovibond si zahraje Johnsonovu manželku Carrie Symonds, zatímco Simon Paisley Day vystoupí jako jeho bývalý pobočník Dominic Cummings, který v roce 2020 rezignoval na svůj post, přičemž následně se stal Johnsonovým kritikem. Cummingse si už například zahrál Benedict Cumberbatch v televizním filmu Brexit: The Uncivil War.

O režii minisérie se postarali Julian Jarrold a Michael Winterbottom. Jarrold se například podílel na režii několika dílů k úspěšnému britskému seriálu Koruna, Winterbottom byl zas v Cannes několikrát nominován na Zlatou palmu za filmy jako Vítejte v Sarajevu, V zemi divů a Nonstop party. Podílel se taktéž na scénáři k celé minisérii, s tím mu ještě pomáhal Kieron Quirke, který je jedním z tvůrců komediálního seriálu Kuků z roku 2012.

Dále se dočkáme herců jako Rachel Sophia-Anthony, Adam Oakley, James Corrigan, Derek Barr, Julie Williamson a Robin Morgan.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 9. 2022.