Slavná britská herečka Keira Knightley, která si minulý rok zahrála ve vcelku slušném krimi thrilleru Bostonský škrtič (2023), se stane jednou z hlavních hvězd chystané série od Netflixu jménem Černá holubice. Streamoavcí služba se již pochlubila nejenom prvními fotkami, ale i datem premiéry, které spadá na 5. 12. 2024. Což znamená, že první oficiální trailer by měl dorazit cobydup.

Příběh by nás měl zavést do Londýna během Vánoc, kde se hlavní hrdinkou stává Helen Webb (Knightley), bystrá a oddaná manželka a matka stojící nohama pevně na zemi, která je zároveň i profesionální špionkou. Už 10 let předává tajnosti svého manžela, který je politikem, tajemné organizaci jménem Černé holubice (Black Doves), pro níž pracuje.

Když je ale její milenec Jason (Andrew Koji) zavražděn, její špionská šéfová Reed (Sarah Lancashire) se rozhodne přivolat na pomoc Helenina kamaráda Sama (Ben Whishaw), aby zajistil její bezpečí. Helen a Sam se společně vydávají na misi, aby zjistili, kdo a proč zabil Jasona. To je přivede na stopu rozsáhlého spiknutí, které spojuje londýnské zločinecké podsvětí s hrozící geopolitickou krizí.

Na Netflix může být poměrně překvapivý fakt, že streamovací gigant už dal zelenou i druhé řadě. Tak uvidíme, zda se seriálu bude dařit. Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Joe Barton, tvůrce seriálů jako Projekt Lazarus (2022) a Parchant s ďáblem v těle (2022), napsal také povedený horůrek Lesní rituál (2017).

O režii jednotlivých epizod se postarali Alex Gabassi (Koruna) a Lisa Gunning (Napětí). Dále hrají Tracey Ullman, Andrew Buchan, Finn Bennett a Omari Douglas.