Herec Keanu Reeves se nedávno objevil v pořadu Jimmy Kimmel Live, kde během svého vystoupení prozradil, jakého hrdinu z Marvel Cinematic Universe by si chtěl zahrát. 

Když hovořil o své komiksové sérii BRZRKR, kterou Netflix připravuje do podoby live-action filmu, postěžoval si, že věkem jaksi ztratil “nerdství”. 

Možná jsem s přibývajícím věkem ztratil svou vizitku šprta, ale když jsem byl mladší, byl jsem docela komiksový nerd," řekl osmapadesátiletý herec. Moderátor ho ovšem povzbudil k opětovnému probuzení koníčku z mladosti, když se Reevese zeptal, v jaké komiksové role by se jako mladý viděl. 

Desetiletý bych chtěl... Myslím, že bych asi chtěl být Ghost Rider,” přiznal a na adresu MCU dodal: “Je to opravdu cool. Myslím si, že způsob, jakým se filmy Marvelu vyvinuly a jaké jsou, je opravdu velkolepý, a bylo by skvělé být toho součástí."

Přečtěte si také: V chystané sci-fi Project Hail Mary se Ryan Gosling vydá do vesmíru zachránit lidstvo

Ambici přidat se k hereckému ansámblu Marvelu ovšem Keanu Reeves vyjádřil už v roce 2021. Vzhledem k jeho rozsáhlým zkušenostem s motocykly a kaskadérskými kousky se pro něj zrovna tahle role hezky hodí. Třeba fan art, co vytvořil umělec Yadvender Singh Rana už před dvěma lety, vyvolal ohromný zájem.

Je totiž pravda, že herec okolo Marvelu krouží už dlouho. V roce 2019 šéf Marvel Studios Kevin Feige řekl, že hledá ten správný způsob, jak využít jeho potenciál pro tuhle franšízu. Ačkoli zatím nikdo nic neoznámil, zdá se, že je jen otázkou času, kdy se Reeves k MCU připojí.

Ghost Rider se na filmovém plátně už jednou objevil a to v roce 2007. Neohroženého kaskadéra Johnnyho Blaze, který uzavřel smlouvu s ďáblem, zde ztvárnil Nicolas Cage. Přestože film nesklidil zrovna kladné ohlasy, dneska na tuhle postavu stojí herci řadu. 

Zájem zahrát si temného ochránce vyjádřili třeba herci Norman Reedus (Živí mrtví) nebo Ryan Gosling (La La Land, Blade Runner 2049).