Spider-manovská trilogie s Tomem Hollandem je sice u konce, ale co si budeme povídat, v MCU téměř nic definitivně nekončí. Už v roce 2021 vyšlo najevo, že Sony připravuje další pavoučí film, který by měl odstartovat zcela novou trilogii. A to opět s Hollandem v čele.

Před rokem se navíc objevily zvěsti o tom, že čtvrtý MCU Spider-Man by se mohl objevit v kinech již v půlce léta roku 2024, ale na něco takového můžeme samozřejmě zapomenout. Podle všeho se na novém Spider-Manovi začalo pracovat krátce před začátkem stávky scenáristů, která odstartovala na začátku května. Ta ale samozřejmě výrobu na nějaký čas pozastavila. Jelikož je ale nyní stávka oficiálně u konce, tvůrci se můžou vrhnout zpátky do práce. Zásadní otázkou nyní je, kdy se tedy nového Spider-Mana dočkáme. 

Známý insider Daniel Richtman nedávno uvedl, že natáčení dalšího Spideyho by podle všeho mělo odstartovat až někdy v druhé polovině roku 2024. Pokud by to byla pravda, pak by snímek mohl premiérovat na konci roku 2025. Samozřejmě tedy za předpokladu, že nebude muset čelit ještě nějakým překážkám a produkce proběhne hladce. Což bohužel není zaručené, je tudíž možné, že film bude spíše premiérovat až někdy po začátku roku 2026.

Čtvrtý Spider-Man by každopádně měl navázat na události z veleúspěšného třetího dílu s podtitulem Bez domova (2021), kdy Doctor Strange všem lidem smazal vzpomínky na Petera Parkera. Jeho život pavoučího hrdiny ale ještě zdaleka není u konce. 

Podle serveru ComicBookMovie je také možné, že čtvrtý Spider-Man by mohl být i určitým pokračováním pro chystaný seriál Daredevil: Born again, se kterým ale Marvel začíná znova. Na nějaké bližší detaily o ději si ale budeme muset ještě počkat.

Předpokládá se, že kromě Hollanda se vrátí i Zendaya, aby si zopakovala roli MJ. O režii by se opět mohl postarat Jon Watts, který natočil všechny tři předešlé díly.