Už nějakou dobu víme, že fanoušci Daredevila v podání Charlieho Coxe se dočkají zbrusu nového seriálu, jenž ponese podtitul Born again. Natáčení započalo na jaře letošního roku, tudíž celý seriálový projekt už byl v pokročilé fázi výroby. Nyní zde ale máme poměrně dost překvapující zprávu, se kterou přišel server The Hollywood Reporter. Marvel se rozhodl, že se seriálem začne nanovo.

Když před několika měsíci započaly stávky herců a scenáristů, produkce seriálu se musela pozastavit. Podle všeho už ale byla natočená polovina z osmnácti plánovaných epizod. Představitelé Marvelu následně natočený materiál zhlédli, v rámci čehož se evidentně shodli na tom, že seriál zkrátka nevypadá dobře. Rozhodli se proto k radikálnímu kroku. Drtivou většinu natočeného materiálu hodili do koše a minulý měsíc v tichosti vyhodili scenáristy a režiséry, kteří na projektu pracovali. 

Vyšlo najevo, že díly, které se stihly natočit, poměrně dost postrádaly akční sekvence, přičemž Matt Murdoch (Charlie Cox) se v prvních třech epizodách vůbec neukázal ve svém ikonickém kostýmu. Stejně tak se zdá, že natočené epizody působí až moc samostatně a nejsou příliš dobře propojené.

Marvel se v rámci toho rozhodl, že seriál dostane nový tým tvůrců, který dostane za úkol předělat ho do ideálnější podoby. Ta má zahrnovat jak více akce s Murdockem, tak i ucelenější vyprávění. Chris Ord a Matt Corman, showrunneři a hlavní scenáristé, tak budou nahrazeni někým jiným.

Zatím ale není známo, kdo na jejich místo nastoupí. Obsazení by se ale měnit nemělo, alespoň tedy co se týče primárních rolí. Kromě Coxe se měl v seriálu objevit také například Vincent D'Onofrio jako Kingpin a Jon Bernthal jako Punisher.

Marvel údajně nehodlá zlikvidovat všechen materiál, podle všeho by některé scény mohly být zachovány. I tak je to ale poměrně dost drastický a nezvyklý krok, v rámci kterého se i nabízí otázka, jak to vlastně komiksový gigant vyřeší po finanční stránce. Bude mít seriál kvůli přepracování menší rozpočet? Nebo se Marvel naopak rozhodne do projektu nasypat hromadu milionů?

To se holt necháme překvapit. Jedna věc je ale téměř jistá. V roce 2024 se seriálu nedočkáme.