Druhý díl Black Pantera provází řada nepěkných událostí, které brání produkci vytvořit plnohodnotné pokračování. Nejedná se ani tak o pandemii okolo covid-19, která rozdrtila filmový průmysl takřka na prach. Bohužel hlavní příčinou je úmrtí hlavní hvězdy filmu Chadwicka Bosemana, který podlehl po dlouholetém boji rakovině tlustého střeva. 

Dlouho se nevědělo, jakým směrem se bude druhý díl Černého Pantera s podtitulem Wakanda Forever ubírat. Jedno je ale jisté, scénáristé neplánují prince T'challu reinkarnovat digitálně ani nechtějí postavu přeobsadit novým hercem. To vlastně kvitujeme a jen to ukazuje, jak vřelý vztah mají lidé okolo MCU k zesnulému Chadwickovi Bosemanovi.

V pokračování Black Panthera tak uvidíme nového nositele kostýmu a s ním spjaté panteří schopnosti. Asi nejjednodušší a nejlogičtější variantou by bylo povýšení T'challovy sestry Shuri (Letitia Wright). Kromě toho, že je neuvěřitelně technologicky schopná, chytrá a je přímou následnicí pokrevní linie T'challa, tak i v komiksech zaujala párkrát roli Black Pantherky.

Bude zajímavé sledovat, jak si poradí tvůrci s odchodem T'Chally, protože v komiksech zaujala Shuri místo Black Pantera poté, co T'Challa byl velmi vážně zraněn po souboji s Doktorem Doomem. Zajímavé je, že to byla žena zraněného krále Wakandy, Ororo (Storm – Xmen), která jmenovala Shuri, aby předstoupila před panteřího boha a nahradila v roli ochránce Wakandy svého staršího bratra.

Panteří bůh nejprve Shuri nevnímal jako osobu hodnou jeho schopností. V komiksech je Shuri sice velice schopná, ale díky tomu také velmi arogantní a namyšlená. Takže její první jmenování neproběhlo dle jejích představ, ale bůh s ní ještě neskončil, a tak se posléze do kostýmu přeci jen obleče a zachrání jak svého bratra T'Challu, tak i jeho ženu Ororo

I když filmová Shuri není zobrazována jako arogantní a namyšlená, tak tato příběhová smyčka se po určitých úpravách přímo nabízí. Z předchozích filmů víme, že chytrostí strčí do kapsy i Bruce Bannera a další velké myslitele a bylo by zajímavé sledovat její přerod z holky milující technologie do hlavního obránce celé Wakandy.

I když se zdá Shuri jako logická varianta, tak jsou zde i další postavy, které by mohly zaujmout místo Black Panthera a rozšířit tak universum o další postavu. Jedním z kandidátů může být T'Challův strýc S'yan První. Ten v komiksech byl také Black Pantherem, než předal schopnosti právě našemu zesnulému hrdinovi. Mohl by být třeba jakýmsi mentorem pro Shuri, tak jako byl v komiksech mentorem pro T'Challu.

Jednou z možností je i předání schopností další již zavedené postavě. Velmi se spekuluje o Nakii. Její filmové osudy vůbec nekorelují s těmi komiksovými. Její komiksový příběhový oblouk je mnohem temnější, a právě T'Challův osud by mohl Nakii více přiblížit jejím komiksovým osudům, kdy trpěla obsesí ke Black Pantherovi a posléze se z ní stala záporačka Malice. I tady se při větších či menších úpravách může stát alespoň na chvíli Black Pantherem. 

Zapomínat by se nemělo ani na čím dál tím více populární generálku Wakandských bojových sil Okoye (Danai Gurira). Její příběhový potenciál je také velký a dokážeme si představit, že by i ona mohla obléct hábit Černého Pantera.

Původní scénář k filmu musel projít značnou revizí a sami jsme v očekávání, co si pro nás autoři přichystají za překvapení. Na zodpovězení otázky, kdo bude dalším Black Pantherem, si budeme muset ještě chvíli počkat, ale zajímá nás, koho byste si dokázali na místě zesnulého Chadwicka Bosemana představit vy? Určitě nám dejte vědět v komentářích.