Hon za ztraceným trpaslíkem pokračuje! Skupina dobrodruhů, která přislíbila hospodské Melisse svou pomoc, pomalu propadá panice, ale tahle banda to rozhodně nevzdá! I když by možná měla...

Skupina dobrodruhů z Na tahu již vymetla každý podnik v Tarkenu. I přes to ale nedokázali trpaslíka Rodriga nalézt. Jejich putování je zavedlo až do Propíchnutého ucha. Místního podniku, ve kterém si můžete dát VĚC a být v pohodě.

Bohužel ani v tomto krásném podniku nezjistili víc než to, že Rodriga fakt naštvat nechcete. Zkroušení tímto zjištěním cestovatelé i nadále pokračovali v jeho hledání, protože věděli, že pokud ho nenajdou, bude to mít za následek vyhoštění jich i velmi příjemné hostinské Melissy.

Přečtěte si také: Ilegální imigranti v Tarkenu stále shánějí papíry!

Po krátkém odpočinku v jejím hostinci se skupina vydala opět do víru Tarkenu. Jejich hledání je vedlo přes Rozdavačnou Bertu - vyhlášený podnik s velmi ochotnými ženami. Vstoupit do tohoto podniku v denních hodinách není jednoduché. To zjistila i naše banda. Později večer se však do Berty dostali. Po velmi inteligentním rozhovoru s místním dveřníkem a zisku dalších informací, zjistili dobrodruzi, že pořád nevědí, kam by měli jít.

Štěstěna se k nim ovšem obrátila konečně čelem a z kusých informací je napadlo, že by Rodriga mohli hledat v sídle místního elfského rodu Leferoj. V tomto obrovském panství se ten večer shodou okolností odehrával velký bál.

Za pomoci důmyslných triků a bohulibých lstí se Azerovi a Viktorovi podařilo na tento ples dostat. Považovali se za šťastlivce. Chvilku. Pak ale našli Rodriga. Tento dlouho hledaný trpaslík seděl v jídelně a ládoval se způsobem, který by dost možná přišel nechutný i praseti. Azeru a Viktora vytrhl z přemítání o tom, jak je možné, že je tento trpaslík na tak významném plese, příchod majitelky domu.

Madam Leferoj nebyla z návštěvníků příliš nadšená. Ukázalo se, že Rodrig se před ní vydával za prince Kelmenora. Trpaslíka ze severního království, který měl elfskému rodu dodat padesát beden zbraní. Madam Leferoj vysvětlila naší dvojici jejich současnou situaci. Buď jí dodají chybějící zbraně, nebo si jejich hlavy nabodne na kopí nad palácem...

Detailní pohled na tyto události v podání Na tahu si můžete dopřát ve videu v horní části článku!