Na první místo v žebříčku domácího box officu se po víkendu vyškrabala akční komedie Kaskadér od Davida Leitche, což se jednoznačně dalo očekávat. Ale i přestože mládeži přístupný snímek, ve kterém si zahrály známé hvězdy jako Ryan Gosling (Barbie), Emily Blunt (Oppenheimer) a Aaron Taylor-Johnson (Lovec Kraven), má zatím fajn recenze jak od kritiků, tak i od diváků, jeho start v kinech zatím příliš oslnivý není.

Během svého zahajovacího víkendu film utržil pro domácí box office 28,5 milionu dolarů, což nenaplnilo očekávání analytiků. Když k tomu připočteme ještě tržby mezinárodní, tak celosvětově má zatím Kaskadér na kontě 65,4 milionu. Samotný rozpočet však údajně činil 125-150 mega, propagační kampaň pak ještě údajně vyšla skoro na 100 milionů. Snímek by tudíž potřeboval dohromady utržit něco kolem půlmiliardy, aby ho studio Universal mohlo považovat za úspěšný. Zatím to ale vypadá vcelku bledě. Každopádně uvidíme, co přinesou následující týdny. Níže se můžete podívat na naši recenzi. 

Na druhém místě se vcelku překvapivě umístil snímek z předaleké galaxie, který je starý už čtvrtstoletí. V rámci 25. výročí od premiéry se do některých kin vrátil titul Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999). V USA tak snímek utržil 8 milionů dolarů, ve zbytku světa zas něco přes 6 mega. Dohromady tak má první díl prequelové trilogie na kontě 1,04 miliardy dolarů.

Na třetí místo spadlo tenisové drama Rivalové, které po svém druhém víkendu pro domácí box office utržilo 7,6 milionu dolarů, čímž se tržby oproti minulému týdnu propadly skoro o 50 %. Celosvětově je zatím utrženo 52,3 mega, rozpočet činil 55 milionů. Opět je zde nutné připomenout, že studio Amazon MGM nepotřebuje mít z filmu v kinech nějakou velkou pecku. Amazon na titulu skutečně začne vydělávat až v době, kdy bude uveden na službě Prime Video.

Na čtvrtém místě máme novinku, kterou se stal horor Tarot. Snímek po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office 6,5 milionu dolarů, celosvětově je už utrženo 10,2 mega. To sice žádná velká čísla nejsou, ale rozpočet činí jen 8 milionů, tudíž studio Sony se nemusí bát nějakého komerčního maléru. Nějakou tu kačku film nakonec zřejmě skutečně vydělá.

A na páté místo spadl snímek Godzilla x Kong: Nové impérium, který po svém šestém víkendu utržil pro domácí box office 4,5 milionu dolarů, celosvětově to dělá už necelých 547 mega. Pro Warnery to je na rozpočet 135 milionů krásný výsledek. A pokud film v následujících týdnech ještě trochu zabere, překoná se svými tržbami i film Kong: Ostrov lebek (2017) a stane se tak komerčně nejúspěšnějším titulem MonsterVerse

A na co do kina tento týden? Určitě na očekávanou podívanou Království Planeta opic, další kapitolu z legendární filmové značky, která má být prvním dílem nové trilogie. Příběh se bude odehrávat několik století po událostech trilogie s Caesarem, v rámci čehož se z opic stal dominantní druh na Zemi, lidé naopak klesli na úroveň divokých zvířat.

Snímek do našich kin vejde ve čtvrtek, tedy 9. 5. 2024. Níže se můžete podívat na trailer.