Jak bude dál pokračovat boj Ethana Hunta (Tom Cruise) proti zlovolné umělé inteligenci jménem Entita, která se nám představila v první části sedmého dílu Mission: Impossible s podtitulem Odplata? To se bohužel letos ještě nedozvíme, protože kvůli loňské stávce herců se premiéra druhé části musela odložit až na rok 2025. Do té doby se budeme muset spokojit pouze se zprávami o tom, co všechno na nás v dalším díle čeká.

Server Deadline nedávno přišel s informací o tom, že snímek nabral na palubu novou hvězdu. Tou by se měla stát herečka Katy M. O'Brian, kterou mohou znát například fanoušci Star Wars seriálu Mandalorian (2019), v němž si ve druhé a třetí sezóně zahrála imperiální komunikační důstojnici Eliu Kane. Letos také zazářila v dramatu od studia A24 jménem Love Lies Bleeding. 

Zatím není známo, koho přesně si ve snímku zahraje, ale vzhledem k její minulosti bychom se vsadili, že bude jednoznačně rozdávat rány. O'Brian totiž byla ještě před hereckou kariéru sedm let policistka, která se věnovala jak thajskému boxu, tak i brazilskému jiu-jitsu. Změří své síly se stárnoucím Ethanem? Nebo se naopak stane jeho novou spojenkyní? To holt uvidíme.

Jednu dobu to každopádně vypadalo, že druhá část Odplaty bude pro Ethana finálovou kapitolou, nicméně režisér Christopher McQuarrie již minulý rok v létě uvedl, že se snímkem franšíza ještě neskončí. 

V druhé části Odplaty se nám představí ještě další nováčci, například Nick Offerman (Parks and Recreation) a Janet McTeer (Ozark). Těšit se můžeme i na návrat jednoho (velice) starého známého z prvního dílu, kterým bude William Donloe, analytik CIA, jehož si opět zahrál Rolf Saxon (Dáma ve zlatém).

Režii obou dvou částí si vzal pod palec zmíněný Christopher McQuarrie, který natočil i předešlé povedené díly Národ grázlů (2015) a Fallout (2018).

Druhá část Odplaty do našich nakonec dorazí až 22. 5. 2025.