Mezi nejznámější anglické krále historie zcela bezpochyby patří Jindřich VIII., panovník rodu Tudorovců, kterého mimo jiné proslavilo i jeho šest manželek. Ve filmovém ztvárnění jsme ho mohli vidět už několikrát. A tou nejnovější verzí bude snímek jménem Firebrand, kde slavného vladaře ztvární Jude Law. Právě s ním nedávno vyšla zbrusu nová fotka z filmu, na které si ho můžete prohlédnout.

Spolu s ním se na fotce nachází také sympatická Alicia Vikander, švédská hvězda a bývalá představitelka Lary Croft, která si ve filmu zahraje Kateřinu Parrovou, Jindřichovu šestou a poslední ženu. Snímek nedávno premiéroval na momentálně běžícím festivalu v Cannes, přičemž je popisován jako psychologický thriller, který se zaměřuje na vztah anglického panovníka a jeho ženy. Příběh by nás měl tudíž zavést do 40. let 16. století, kdy už Jindřichovi zbývalo jen několik let života. 

Sledovat bychom tak měli Kateřinu, která se během vojenských tažení Jindřicha stává regentkou. Jelikož ale byla zapřisáhlá protestantka, pokouší se na králově dvoru ovlivnit místní rádce. Po návratu se stále více a více paranoidnější Jindřich rozhodne umučit a zabít některé z královnin přátel, které obvinil ze zrady. Sama královna tak začne uprostřed probíhající spiknutí bojovat o přežití.

Kromě královských manželů se ale samozřejmě dočkáme ještě dalších historických postav, ve filmu se nám tak ukážou Erin Doherty jako Anne Askew, Simon Russell Beale jako biskup Stephen Gardiner, Patsy Ferran jako princezna Marie, Sam Rile jako Thomas Seymour a Eddie Marsan jako Edward Seymour. Snímek bude také hereckým debutem pro Juniu Rees, která si zahraje Jindřichovu dceru Alžbětu, další slavnou panovnici anglické historie. 

O režii se postaral brazilský filmař Karim Aïnouz, který už na výše zmíněném festivale zabodoval s dramatem Neviditelný život Eurídice Gusmao (2019). V letošním roce byl za Firebrand nominován na cenu Zlaté palmy.

O scénář se postaraly scenáristky Henrietta Ashworth a Jessica Ashworth. Dále ve filmu uvidíme herce jako Bryony Hannah, Ruby Bentall, Amr Waked, Andy Milligan, Ian Drysdale, Mina Andala, Anna Mawn a Jason Baughan.

Zatím však není známo, kdy přesně se film dostane do světových kin.