Natočit film, který je špatný, je vcelku jednoduché a zvládne to snad každý. Ale natočit film, který je tak strašně špatný, až je vlastně geniální, to už je mnohem větší výzva. A přesně to se v roce 2003 povedlo (pravděpodobně mimozemšťanovi) Tommymu Wiseauovi, který tehdy představil svůj nyní již legendární snímek The Room. Film, který je snad po všech stránkách katastrofální. Je příšerně natočený, napsaný, zahraný a sestřihaný. A přesně díky tomu všemu se z něho stala milovaná klasika, podle které například James Franco v roce 2017 natočil svůj film The Disaster Artist: Úžasný propadák.

A byť to možná teď bude znít neuvěřitelně a možná i bláhově, ve výrobě je filmový remake, ve kterém postavu Johnnyho ztvární Bob Odenkirk, hvězda ze seriálů Breaking Bad a Better Call Saul. Ovšem nebude se jednat o jen tak ledajaký remake, jeho účelem bude především přínos pro amfAR, nadaci pro výzkum AIDS. 

Na produkci proto dohlíží charitativní organizace Acting For a Cause, přičemž režie remake se ujal její zakladatel Brando Crawford. Ten se navíc na Instagramu pochlubil několika fotkami z natáčení a dalších akcí, které si můžete prohlédnout níže. A ano, celý remake by měl vzniknout pouze na greenscreenu. Na jedné z fotek se také nachází Greg Sestero, který v původním filmu ztvárnil Johnnyho „kámoše“ Marka. Není přesně známo, jaká jeho role v remaku bude, ale vzhledem jeho černému tílku a čepici je vcelku dost pravděpodobné, že tentokrát ztvární drogového dealera Chrise-R, jehož si v originále zahrál Dan Janjigian. Ano, zdá se, že tvůrci se rozhodli The Room předělat opravdu se vším všudy.

Johnnyho milenku Lisu si zahraje australská herečka Bella Heathcote, role Marka zas připadla Cameronu Kaskymu. Nyní je ale samozřejmě otázkou, zda se Odenkirkovi podaří věrohodně napodobit nejenom Wiseauovy nepřekonatelné a naprosto famózní herecké dovednosti, ale také jeho ikonický hlas a smích. Protože to rozhodně není je tak! 

Původní snímek se točil kolem Johnnyho (Tommy Wiseau), bankéře ze San Francisca, který zjistí, že jeho snoubenka Lisa (Juliette Danielle) má poměr s jeho nejlepším přítelem Markem (Sestero). A že Lisina matka má možná rakovinu prsu, to je také naprosto veledůležité zmínit.

Co se týče chystaného remaku, tak zatím není známo, kdy přesně se ho dočkáme. Stejně tak je otázkou, zda si v něm nestřihne cameo také sám Wiseau, ale upřímně by nás to vůbec nepřekvapilo. Níže se ještě můžete podívat na video, které vám ukáže ty největší perly z původního filmu.