Nedávno jsme se dozvěděli, že dvojice Jon Watts a Christopher Ford chystá další sérii ze světa Star Wars, kterou uvidíme na Disney+. Watts se přitom v posledních letech proslavil zejména jako režisér Spider-Mana v rámci MCU, konkrétně filmů Spider-Man: Homecoming, Spider-Man: Daleko od domova a Spider-Man: Bez domova, zatímco Christopher Ford je podepsán jako scenárista pod Homecomingem. A nyní máme lepší představu, co přesně tito dva pánové kutí.

Na akci Star Wars Celebration v americkém Anaheimu byl oficiálně odhalen seriálový projekt Star Wars: Skeleton Crew, který uvidíme na Disney+ v roce 2023. Watts a Ford jsou v tomto případě výkonnými producenty a ve stejné pozici jim bude asistovat osvědčená dvojice Jon Favreau a Dave Filoni, zodpovědná především za úspěšný seriál Mandalorian.

Když se o sérii začalo poprvé mluvit, dočkali jsme se náznaků zaměření na dětské nebo náctileté hlavní hrdiny. Na ně podle slov Jona Wattse a Davea Filoniho opravdu dojde, pro tuto chvíli ale víme hlavně to, že v hlavní roli se nám předvede známý herec Jude Law, který není ani zdaleka znám jen jako mladý Albus Brumbál z filmové série Fantastická zvířata.

Star Wars: Skeleton Crew se zaměří na příběh čtyř dětí, která se ztratila ve vesmíru. Půjde tedy o zápletku o hledání domova, která je zasazená do stejného období jako Mandalorian nebo další chystaná série, Ahsoka. A i když je o dětech, nemá jít o dětský seriál. Další podrobnosti o celém projektu se nepochybně dozvíme v následujících měsících.