Režisér Shawn Levy je tvůrcem komediálních akčních jízd jako Free Guy (2021), Projekt Adam (2022) a nadcházející Deadpool 3, to ale samozřejmě neznamená, že si nemůže vzít pod palec i něco vážnějšího. Už za necelý měsíc totiž bude na Netflixu premiérovat jeho nová minisérie, který vytvořil spolu se scenáristou Stevenem Knightem (Špína Londýna).

Ta ponese název Jsou světla, která nevidíme, přičemž se bude jednat o adaptaci slavného stejnojmenného románu z roku 2014 ověnčeného Pulitzerovou cenou, který napsal Anthony Doerr. Streamovací služba se nedávno pochlubila novým plnohodnotným trailerem, na který se můžete podívat výše.

Těšit se tak můžeme na příběh mladé Francouzsky jménem Marie-Laure (Aria Mia Loberti a Nell Sutton), která žije se svým otcem Danielem LeBlancem (Mark Ruffalo) v Paříži. 

Když ale Marie v šesti letech oslepne, Daniel jí postaví přesný model jejich čtvrti, aby si mohla veškeré ulice vštípit do paměti a snáze najít cestu domů. Jejich cesta je zavede do městečka Saint-Malo, v němž žije Mariin prastrýc Etienne (Hugh Laurie), který skrze rádio komunikuje s odbojem.

Další primární postavou se stane také německý sirotek Werner (Louis Hofmann), jenž dostane za úkol vypátrat rádiová vysílání, která vzdorují Hitlerově moci. Z nového traileru je ale zřejmé, že Werner žádným nacistickým monstrem není, pokud ale nebude poslouchat rozkazy svého šéfa, kterým by se měl stát gestapák Von Rumpel (Lars Eidinger), může to pro něj mít nemilé následky.

Celkově se z nové upoutávky zdá, že se můžeme těšit na emocemi nabitý a dojemný příběh, ve kterém nebude chybět i nějaká ta akce a napětí. 

Shawn Levy se postaral o režii jednotlivých epizod, Steven Knight zas k minisérii zpracoval scénář.

Dále se ve snímku objeví herci jako Andrea Deck, Hélène Cardona, Tomm Voss, Rhashan Stone, Jeremy Wheeler, Jacob Bond, James Dryden, Pascal Ulli a Tanner Cortez.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 2. 11. 2023.