V roce 2011 nám režisér D.J. Caruso nadělil dobrodružnou sci-fi Jsem číslo čtyři, filmovou adaptaci stejnojmenné knihy, kterou v roce 2010 naspali James Frey a Jobie Hughes pod pseudonymem Pittacus Lore. Původní předloha je prvním dílem série Lorien Legacies, která se skládá ještě z šesti dalších titulů.

Zmíněná filmová adaptace ale žádný velký úspěch neslavila, komerčně si sice nevedla špatně, ale i tak se jednalo spíše o zklamání, přičemž reakce od kritiků a diváků byly nic moc.

Nyní to ale vypadá, že se v budoucnu dočkáme dalšího pokusu. James Frey pro server ComicBookMovie uvedl, že Jsem číslo čtyři se dočká rebootu. Napsat by ho měli Alfred Gough a Miles Millar, tvůrci a hlavní scenáristé seriálového netflixovského hitu Wednesday (2022). Spolu s nimi na projekt dohlíží i producent Neal Moritz (Útěk z vězení).

Podle slov autora ale ještě není stoprocentní, že reboot nakonec opravdu vznikne, údajně ale na něm pracuje skvělý tým lidí, který by to měl zajistit.

Hlavní postavou původní předlohy se stává John Smith, dospívající mimozemšťan s unikátními schopnostmi, který se na Zemi spolu s několika dalšími svými druhy skrývá před nepřátelskou emzáckou rasou, jež zničila jeho domovskou planetu. John se zde snaží být co nejvíce nenápadný a stát se součástí kolektivu, nicméně když jsou první tři jeho mimozemští druzi zlikvidováni, jakožto číslo 4 je dalším na řadě. Aby ochránil své milované, bude muset přijmout svůj osud a naučit se ovládat své síly, s nimiž pak musí čelit veškerým nepřátelům. 

Celý projekt se zdá být ve velice brzkých fázích výroby, tudíž na nějaké další informace o obsazení a datu premiéry si budeme muset počkat.

Pokud by chystaný film tentokrát slavil úspěch, mohly by se zfilmování dočkat i další knižní tituly. Ale to ještě zbytečně předbíháme.