Už za dva týdny se budeme moci vydat zpět do ponurého Gothamu, přesněji do věznice/blázince Arkham Asylum, kde přebývá Arthur Fleck alias Joker (Joaquin Phoenix). Pokračování miliardového DC titulu o slavném klaunském princi, které se chlubí podtitulem Folie à Deux, už je skoro zde. A Warneři se proto rozhodli nadělit nám ještě jednu upoutávku, kterou si můžete pustit výše.

Jak už dlouhý čas víme, Joker se v druhém díle setká s Harley Quinn (Lady Gaga), svou spřízněnou duší, se kterou zřejmě rozpoutá láskyplný chaos. Tedy pokud se to samozřejmě nebude celé odehrávat v Arthurově hlavě, což by bylo poněkud prvoplánové, ale uvidíme. Těšit se každopádně můžeme na komorní psychologický thriller, který bude okořeněný řadou muzikálových čísel. 

Snímek měl na filmovém festivalu v Benátkách poněkud rozporuplné reakce, ale nutno připomenout, že ani první díl mnohým kritikům a novinářům příliš nevoněl.

Jsme také moc zvědaví na to, jak si film vlastně povede komerčně. Joker z roku 2019 má v kapse 1,07 miliardy dolarů, čímž byl několik let komerčně nejúspěšnějším mládeži nepřístupným filmem historie. Před několika měsíci ho ale překonala letošní marvelovská pecka Deadpool & Wolverine (1,3 miliardy). Každopádně můžete počítat s naší recenzí! 

O režii se opět postaral Todd Phillips, který scénář napsal znovu se Scottem Silverem (Fighter).

Dále se můžeme těšit na herce jako Brendan Gleeson, Leigh Gill,Catherine Keener, Jacob Lofland, Harry Lawtey a Zazie Beetz.

V kinech od 3. 10. 2024.