Jedním z nejpůsobivějších snímků ze světa DC je zcela nepochybně Joker z roku 2019, kde slavného Batmanova nepřítele ztvárnil Joaquin Phoenix. Z rozpočtu „pouhých“ 70 milionů dolarů vydělal film parádních 1,07 miliard, což z něho hned po filmech jako Aquaman a Temný rytíř povstal dělá třetí nejvýdělečnější snímek ze světa DC. Režisér Todd Phillips původně zamýšlel udělat z filmu jednorázovou záležitost, která nebude mít pokračování. V té době ale ještě neměl sebemenší potuchy o tom, že jeho film se dočká takové slávy. Už minulých letech se začalo šuškat o tom, že Joker by se tak mohl dočkat druhého dílu. Tyto zvěsti nyní konečně také potvrzuje sám Phillips, který se na svém Instagramu pochlubil fotkou nejenom scénáře, ale také s patrně oficiálním názvem pokračování. Na příspěvek se můžete podívat níže.

Na další fotce je pak sám Joaquin Phoenix, který si scénář pročítá. Druhý díl tak patrně ponese název Joker: Folie à Deux, což odkazuje na sdílenou psychózu, kdy dva lidé trpí tou stejnou psychickou poruchou. Jedna postava, o které většina fanoušků ví, že má úzké vazby na Jokera, je samozřejmě Harley Quinn. Je tedy možné, že se ji Phillips rozhodne přinést do svého filmu? Nebo to bude znamenat něco úplně jiného? To se holt budeme muset nechat překvapit. Z výše uvedené fotky je také patrné, že na scénáři se opět podílel i Scott Silver, který s Phillipsem pracoval na prvním díle. 

Vzniku pokračování se každopádně Phoenix nebrání. V minulosti prohlásil, že Jokerovu postavu lze rozhodně zkoumat ještě z mnoha dalších úhlů. Na Jokera však může být náležitě pyšný, proto to je film, který mu vynesl jeho prvního Oscara. A to v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli. Warner Bros. se údajně chystá zahájit produkci filmu už v roce 2023. Pokud je to pravda, tak teoreticky by mohl druhý díl doputovat do kin někdy v průběhu roku 2024.

Těšíte se?