Stýskalo se vám po Johnnym Deppovi? To nám také, ale již brzy se objeví v nadcházejícím historickém dramatu jménem Jeanne du Barry, v němž si herec zahraje Ludvíka XV., slavného francouzského panovníka z 18. století. Po sérii fotek, které k nám dorazily na začátku roku, si nyní můžeme vychutnat také první plnohodnotný trailer.

Jak už je asi z názvu patrné, snímek bude volně inspirovaný životem Madame du Barry (Maïwenn), Ludvíkovy milenky z poslední etapy jeho vlády, která kdysi vyrůstala v chudobě. Díky své inteligenci a půvabu, z něhož se nejeden francouzský šlechtic posadil na zadek, se jí ale podaří dostat se až na královský dvůr, kde padne do oka zmíněnému vladaři. Film by tak měl zkoumat romantický vztah, který mezi sebou Ludvík a Jeanne měli, ovšem byl to zároveň také vztah, který se mnoha lidem u dvora příliš nezamlouval.

Stárnoucí Ludvík ale díky přítomnosti okouzlující Jeanne opět začne nacházet chuť do života. Následně se proto Jeanne přestěhuje do Versailles, což ale u dva vyvolá skandál.

Bude se každopádně jednat o Deppův první celovečerní film od jeho světoznámého soudního procesu za pomluvu proti jeho bývalé manželce a herečce Amber Heard. Premiérovat by měl příští měsíc na festivalu v Cannes, ale zatím není známo, kdy se dostane také do zbytku světa. Podle některých zdrojů si budeme muset na film počkat až do roku 2024, ale to se teprve uvidí.

Scénář a režii si každopádně vzala na starost sama představitelka Jeanne du Barry, tedy herečka Maïwenn Le Besco, která si například zahrála ve slavné sci-fi Pátý element (1997) divu jménem Plavalaguna. Po přelomu tisícileté to poté začala zkoušet také za kamerou, za zmínku tak stojí její filmy Polisse (2011) a Můj král (2015). 

Se scénářem jí pomáhal také Teddy Lussi-Modeste, který má za sebou například komedii Bezstarostná dívka (2019).

Dále se ve filmu objeví herci jako Benjamin Lavernhe, Pierre Richard, Melvil Poupaud, Noémie Lvovsky, Pascal Greggory a India Hair.