Už je to nějaký pátek, co nám Terry Gilliam, slavný americký režisér a jeden z členů legendárních Monty Pythonů, nadělil nějaký celovečerní film. V budoucnu se ale můžeme těšit na jeho další projekt jménem The Carnival at the End of Days, který už nabírá náležitě hvězdné obsazení.

V chystaném filmu se Bůh rozhodne vyhladit celé lidstvo z povrchu zemského, protože naprosto zničilo jeho nádhernou pozemskou zahradu. Lidstvu ale přispěchá na pomoc jeden jediný zachránce, kterým se stane starý dobrý Satan. Není divu, však kdyby všichni lidé byli zlikvidování, nebylo by koho pokoušet a Satan by zůstal bez práce. Navíc je věčnou a nesmrtelnou bytostí, tudíž existovat bez práce by bylo vyloženým utrpením! Rozhodne se proto najít dva mladé lidi a pokusí se Boha přesvědčit, že se jedná o nového Adama a novou Evu. Bůh se ale přesto rozhodne lidstvo zničit.

Žádnou vážnou podívanou bychom čekat neměli, Gilliam již uvedl, že snímek bude především komedií

Satana si ve filmu zahraje Johnny Depp, který se po všech těch útrapách se svou bývalou manželkou Amber Heard pomaličku vrací do filmového světa. Herec už s Gilliamem pracoval na známých filmech Strach a hnus v Las Vegas (1998) a Imaginárium Dr. Parnasse (2009).

Boha by si zas měl zahrát Jeff Bridges, který si zahrál v Gilliamově skvělé komedii Král rybář (1991), dále ho můžeme samozřejmě znát z filmových kousků jako Tron (1982) a The Big Lebowski (1998).

Dále by měli být k filmu upsaní Jason Momoa (Aquaman a ztracené království) a Adam Driver (Megalopolis), který se objevil v Gilliamově posledním vydaném filmu Muž, který zabil Dona Quijota (2018). 

Natáčení filmu by mělo podle všeho začít krátce po začátku příštího roku, datum premiéry však zatím snímek na světě nemá.

Zní to každopádně na dobrou zábavu, hlavně obsazení je jaksepatří sympatické. Snad to tudíž dopadne co nejlépe.