Po velkém komerčním úspěchu desátého dílu (2023) slavné filmové série Saw, který měl i překvapivě pozitivní reakce od kritiků a diváků, bylo v podstatě jasné, že známá franšíza pro morbidně zvědavé se do věčných lovišť ještě nechystá.

O výrobně dalšího dílu jménem ,,Saw XI“ už víme nějaký pátek, zcela původně jsme se ho měli dočkat letos v září, ale nakonec si počkáme až do druhé poloviny roku 2025. Už tehdy vyvstala jasná otázka. Vrátí se Tobin Bell, největší hvězda celé značky, jakožto vychytralý John Kramer alias Jigsaw?

Inu, zdá se, že skutečně ano. Sice to ještě nemáme oficiálně potvrzené, ale jasně to vyplývá ze slov samotného herce, který nedávno poskytl rozhovor serveru The Los Angeles Times. Když se bavili o úspěchu loni vydaného desátého dílu, Bell uvedl, že se moc těší na to, až bude moci Kramerovu postavu dále rozvíjet. Zcela jasně řekl, že Jigsaw ještě neskončil. A že je ještě mnoho, co se (zřejmě o něm samotném) mohou fanoušci dozvědět. 

Pořád není známo, o čem přesně vlastně Saw XI bude, ale tipl bych si, že nám tvůrci nadělí další interquel. Přesněji by mohl další film navázat na konec desátého dílu, v jehož potitulkové scéně se opět vrátil na scénu detektiv a Jigsawův učedník Mark Hoffman (Costas Mandylor). Ale holt uvidíme, co tvůrci nakonec vymyslí.

Bell si každopádně zahrál ve všech vydaných dílech kromě „devítky“ jménem Spirála strachu: Saw pokračuje (2021). Dvaaosmdesátiletého herce evidentně role stále baví. A co si budeme povídat, charisma mu pořád nechybí. 

O režii jedenáctého dílu se opět postará Kevin Greutert, který kromě „desítky“ natočil také Saw 6 (2009) a Saw 3D (2010). Scénář by měl sepsat Marcus Dunstan (Saw 4, Saw 5, Saw 6, Saw 3D).

Film by měl premiérovat 26. 9. 2025.