Už dlouho víme, že snímek Útok na věžák, zábavná sci-fi podívaná s nádechem hororu, se po více než deseti letech konečně dočká druhého dílu. Do toho se opět vrátí John Boyega v roli hlavního protagonisty, který se před několika měsíci pochlubil první stránkou scénáře, na němž se podílí. A i přestože se filmu dočkáme patrně až za dlouho, herec v rozhovoru pro Deadline nastínil, co mohou fanoušci očekávat. Boyega tak odhalil, že druhý díl se bude z části zabývat gentrifikací a prozkoumá, co všechno se za těch 11 let vlastně stalo. V rozhovoru tak herec prohlásil následující:

„Vrátíme se na místa, kde jsme natáčeli první film [Southwark a Walworth v jižním Londýně] – což byly kdysi riskantní oblasti – a zjistíme, že tam jsou samé nablýskané luxusní byty a Starbucks kavárny. Je zde celý nový svět, který se zde chystáme prozkoumat, stejně tak i nový pohled na toto univerzum, jež budeme budovat a znovu navštěvovat jeho postavy.“

Jedním z hlavních hrdinů se tak opět stane Boyegův Moses, který však bude ve druhým díle již třicátníkem, tudíž mnohé se pro něj změnilo. Stále však žije v Londýně… a netuší, že mimozemská hrozba si na jeho město už opět začíná brousit zuby. 

To je ovšem zatím vše, co o pokračování víme. Nutno připomenout, že scénář se začal psát teprve nedávno, ovšem v následujících měsících bychom se snad měli dočkat více informací. První díl, ve kterém John Boyega zaznamenal svůj herecký debut, vyprávěl o pouličním gangu mladistvých z Londýna, který musí čelit nenadálému útoku hrůzostrašných a smrtících monster z vesmíru.

A i přestože se film dočkal poměrně pozitivního hodnocení jak od kritiků, tak i od diváků, jeho box office rozhodně příliš oslnivý nebyl. Celosvětově vydělal něco málo přes 4 miliony dolarů, což je asi polovina jeho původního rozpočtu.

Přesto ale chtěli Boyega a režisér Joe Cornish jednoho dne natočit druhý díl. Ten každopádně plánovali už dlouhá léta, ale teprve nyní se věci daly konečně pořádně do pohybu. 

První díl byl taktéž pro Cornishe režijní debut, následně se pak filmař podílel na scénářích k filmům jako Tintinova dobrodružství a Ant-Man.

Zatím samozřejmě není známo, kdy se Útoku na věžák 2 dočkáme, ale odhadem by to mohlo být někdy během roku 2024. Ale to se necháme překvapit.