První dny měsíce dubna jsou za námi. První duben, který patřil zejména podařeným aprílovým šprýmům a žertíkům, tak opět nahradí nuda, že? Ani náhodou! Smát se totiž budeme i nadále. A to zejména díky Netflixu, který se tentokrát rozhodl svou produkci obohatit hned o několik komediálnějších filmů a seriálů. Příznivci vážnějších žánrů však nemusí zoufat. Zdejší filmotéka totiž bude značně obohacena hned o několik kultovních snímků.

Jmenovitě se tak například budeme moci znovu vrátit do tajemného světa Matrixu a společně s Neem se postavit armádě strojů. A to ve všech třech filmech – tedy Matrix, Matrix Reloaded a Matrix Revolutions.

Čtenářům rodokapsů a kovbojek zase udělá radost klasická tarantinovka Nespoutaný Django, ve které zazářilo mnoho hollywoodských hvězd. Například Leonardo DiCaprio, který zde s chutí sobě vlastní ztvárnil hlavního padoucha.

Knižní nadšence a detektivy jistě zaujme přidání známé adaptace díla Arthura Conana Doylea. Režisér Guy Ritchie dal ve své verzi Sherlocka Holmese společně s vynikajícím duem Downey Jr., Jude Law vzniknout moderní adaptaci, která však velmi důstojně ctí ducha předlohy. A k tomu ten úžasný soundtrack Hanse Zimmera!

U detektivů však ještě chvíli zůstaneme. Tentokrát se ale posuneme do dálné budoucnosti ve snímku Minority Report, kde jednotka vedená Tomem Cruisem zkoumá zločiny, k nimž ještě nedošlo. Snímek oplývá vynikajícím vizuálem a skvělým příběhem. Také byl hned několikrát parodován - například ve Futuramě.

Stranu padouchů zastupuje roztomilý animák Já, padouch, který dal vzniknout jednomu velkému žlutému fenoménu. Proto není od věci se k němu vrátit.

Herní nadšence pak jistě potěší filmová adaptace klasiky Mortal Kombat, která je mnohými považována za jeden z nejlepších videoherních filmů vůbec. Pokud jste s ním tedy zatím neměli tu čest, neváhejte a dejte mu šanci.

To je samozřejmě jen malý výčet filmů, které Netflix čekají. Dočkáme se ještě série Smrtonosná zbraň, Taxikáře s Robertem de Nirem, Sociální sítě a mnoha, mnoha dalších.

Originální produkci Netflixu zastoupí komedie Coffee & Kareem, ve které se dvanáctiletý syn bude pokoušet zbavit nového přítele svojí matky. Ten však úplnou náhodou pracuje u místního policejního sboru, a když se Kareem pokusí zrealizovat svůj ďábelský plán, situace se pěkně rychle zamotá.

Následuje Iliza Shlesinger Sketch Show, která představuje komediální společenskou sondu známé stand-up komičky. Se svojí šestidílnou show se tak podívá až do těch nejbizarnějších zákoutí naší společnosti.

Komediální trio uzavírá duo Middleditch & Schwartz, kteří na Netflix přináší několik speciálů ze své komediální šou plné smíchu a improvizace.

Doufáme, že vás plánované měsíční menu Netflixu alespoň trochu zaujalo a dáte mu šanci. My jsme si vybrali a na návrat ke klasikám i na těch několik novinek se rozhodně těšíme