Režisér Yeon Sang-ho, tvůrce parádního zombie hororu Vlak do Pusanu a i jeho pokračování, to tentokrát bude zkoušet s žánrem sci-fi. A to v nadcházejícím jihokorejském snímku jménem Jung_E, na jehož první krátký teaser se můžete podívat výše.

Příběh by nás měl zavést do 22. století, během kterého se ze Země kvůli klimatickým změnám pomalu stává neobyvatelná planeta, na níž navíc zuří strašlivá občasná válka obrovitánských rozměrů. Výzkum umělé inteligence však učinil významné pokroky kupředu. Výsledek snahy nejrůznějších vědců by ale mohl konečně vést k ukončení války. Podařilo se jim totiž naklonovat mozek jakési ženy, která bývávala válečnou hrdinkou. Ten je posléze umístěn do robotického těla, které má plnit účel dokonalého vojáka, jehož nebude možné nic zastavit. 

Můžeme ale samozřejmě očekávat, že věci asi nepůjdou úplně podle plánu. Taktéž se zdá, že naklonovaný mozek, který je využit k výrobě robotického super-vojáka, patřil matce jednoho z vědců. Nakolik velkou roli to bude v hlavním příběhu hrát, je zatím ve hvězdách.

Nutno připomenout, že se jedná o pouhý teaser, přičemž v následujících týdnech by k nám měl dorazit i nějaký pořádný plnohodnotný trailer, který nám toho o hlavním ději prozradí více. Těšit se tak můžeme na akční podívanou, ze které by v budoucnu mohlo vyjít i nějaké to pokračování. Ale ještě raději nepředbíhejme. 

Yeon Sang-ho se kromě výše zmíněného Vlaku do Pusanu postaral i o seriál Peklo (Hellbound), který se brzy dočká i druhé řady.

Hlavní roli v Jung_E ztvární Kim Hyun-joo, která by měla ztvárnit titulní hrdinku, přidá se k ní i Ryu Kyung-Soo, jenž ztvární postavu jménem Sang-Hoon.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 20. 1. 2023.