Pokud budete chtít během letošního vánočního povalování vyrazit do kina, můžete zajít na další filmové a řádně velkolepé dobrodružství Ježka Sonica. Studio Paramount Pictures konečně vydalo první oficiální trailer na třetí díl, který si můžete pustit výše. A nejde o žádný kratičký teaser, studio nám nadělilo skoro až tříminutovou nálož.

Na scénu se tak vrací nejenom titulní modrý ježek (Ben Schwartz), ale také jeho přátelé a spojenci jako Tails (Colleen O'Shaughnessey), Tom Wachowski (James Marsden) a nyní už také i Knuckles (Idris Elba). Ti všichni ale už brzy budou čelit nepříteli, na kterého zřejmě nebudou stačit ani společnými silami. Ve třetím díle se nám tak představí slavný Ježek Shadow, samotářský drsňák, který se poprvé objevil v herním titulu Sonic Adventure 2 z roku 2001. V chystaném filmu mu propůjčil hlas Keanu Reeves. 

Podle traileru to vypadá, že hrdinové se ze zoufalství budou muset uchýlit k šílenému kroku. A to požádat o pomoc bývalého nepřítele, kterým je samozřejmě starý dobrý padouch Dr. Robotnik (Jim Carrey), jenž se momentálně utápí v depresích. Jak přesně ale hrdinům v boji proti tomuto mocnému nepříteli pomůže, zůstává otázkou.

Na úplném konci upoutávky se ještě objeví Robotnikův dědeček Gerald Robotnik, který mocného Shadowa vytvořil. A samozřejmě ho také hraje Jim Carrey, však to je jasné! Z traileru to každopádně vypadá na další zábavnou jízdu, ve které nebude chybět spousta akce a humoru. 

O režii se opět postaral Jeff Fowler, který natočil i předešlé a komerčně úspěšné díly z let 2020 a 2022. Na scénáři pracovali Pat Casey a Josh Miller (Šílená noc).

Dále hrají Olivia Brody, Tom Butler, Lee Majdoub, Sofia Pernas, Krysten Ritter, Cristo Fernández, Jorma Taccone a James Wolk.

Cinemart by měl film do českých kin uvést 26. 12. 2024.