Včera se mnozí z nás zhrozili poté, co vyšlo najevo, že sympatický herec Jeremy Renner měl při odklízení sněhu vážnou nehodu, po které musel být v kritickém stavu převezen do nemocnice. K hercově stavu se nedávno vyjádřili jeho zastupitelé, kteří prohlásili následující:

,,Můžeme potvrdit, že Jeremy utrpěl tupé poranění hrudníku a ortopedická zranění. Dne 2. 1. 2023 podstoupil operaci. Z té se vrátil a zůstává na jednotce intenzivní péče v kritickém, ale stabilizovaném stavu. Jeremyho rodina by ráda vyjádřila svou vděčnost úžasným lékařům a sestrám, kteří se o něj starají, Truckee Meadows Hasičské a záchranné službě, šerifovi okresu Washoe, starostce města Reno Hillary Schieve a rodinám Carano a Murdock.“

Jeremy Renner se svou rodinou přebýval poblíž lyžařského střediska Mt. Rose – Ski Tahoe ve státě Nevada, které zastihla obzvlášť krutá sněhová bouře. Po ní tak zůstalo bez elektřiny až 35. tisíc domácností. A co vlastně za nehodou stálo? 

Podle webu TMZ se zdá, že Renner se údajně pokoušel odklízet sníh u svého rodinného domu. Během toho mu však jeho pásové vozidlo Snowcat, které je určené především pro práce na sněhu, přejelo přes nohu, což mělo za následek značnou ztrátu krve. Jeden z jeho sousedů byl naštěstí doktor, tudíž nohu dokázal zaškrtit, zatímco se čekalo na záchranný vrtulník. Jiný zdroj také poznamenal, že kromě nohy a ztráty krve utrpěl Renner jiná závažná zranění na dalších částech těla, patrně i výše zmíněném hrudníku.

Další zprávy naznačují, že místní policie incident vyšetřuje „jako aktivní místo činu“. TMZ oznámilo, že kolem osmé hodiny večerní policie dorazila, aby pásové vozidlo zabavila. Důvod vyšetřování prý pramení z rozsáhlých bezpečnostních prvků Snowcatu, které měly zabránit nehodě.

Každopádně budeme Rennerovi držet palce, aby se ze svého stavu co nejdříve dostal zase zdráv. Na Oscara nominovaný herec je nejenom jednou z tváří MCU, v němž ztvárňuje lukostřelce Hawkeye, ale proslavil se také díky snímkům Smrt čeká všude, Město, Wind River a sérii Mission: Impossible.

Jeremy Renner taktéž působí ve skvěle hodnoceném seriálu Mayor of Kingstown, který se na službě Paramount+ dočká 15. 1. již druhé řady.