Deadpool 3 bude jednou určitou věcí jednoznačně charakteristický. Vrátí se do něj celá řada starých známých. A to nejenom z předchozích dílů, ale i jiných marvelovských titulů. Třetí film o hláškujícím antihrdinovi totiž zabředne do cestování napříč paralelními realitami, v rámci čehož se můžeme těšit nejenom na Wolverina v podání Hugha Jackmana, ale patrně i filmového Daredevila, jehož si má opět zahrát Ben Affleck. Nebude to ale jediná postava z filmu z roku 2003, které se ve třetím Deadpoolovi dočkáme.

Server The Hollywood Reporter totiž nedávno odhalil, že ve filmu uvidíme i Affleckovu bývalou ženu Jennifer Garner, která si v Daredevilovi zahrála fešandu Elektru. Ta se následně dočkala i svého vlastního spin-offu z roku 2005, který se sice žádných velkých pochval nedočkal, ale na sex-appeal titulní hrdinky rozhodně nešlo zapomenout. Zatím však není známo, nakolik velká její role ve filmu vlastně bude. Je ale možné, že půjde jen o pouhé cameo. 

Jackaman, Affleck a Garner pravděpodobně nebudou jedinými marvelovskými hvězdami staré doby, kterých se v Deadpoolovi 3 dočkáme. Už delší dobu je zde šuškanda o tom, že ve filmu se objeví i někteří představitelé Foxových X-Menů, jmenovitě Halle Berry jako Storm, Famke Janssen jako Jean Grey, James Mardsen jako Cyclops a možná i Patrick Stewart jako Profesor X.

Taktéž by se ve filmu mohli mihnout i Ian McKellen jako Magneto a představitelé staré Fantastické čtyřky z filmů z let 2005 a 2007. No zkrátka a dobře, Hollywood pokračuje ve skotačení s paralelními realitami u svých komiksových snímků jako Spider-Man: Bez domova (2021), Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) a letošní Flash, do nichž se vrací herci a jejich postavy z předchozích filmových etap. Tak uvidíme, zda to bude fungovat i ve třetím Deadpoolovi.

Nedávno jsme se také dočkali fotek z natáčení, na kterých se Ryan Reynolds nachází v kostýmu své momentálně nejpopulárnější postavy. 

Kromě Reynoldse a Jackamana se ve filmu objeví také Morena Baccarin jako Deadpoolova láska Vanessa, Karan Soni jako taxikář Dopinder, Stefan Kapičić jako mutant Colossus, Leslie Uggams jako Slepá Al, Rob Delaney jako Peter, Brianna Hildebrand jako Negasonic Teenage Warhead a Shioli Kutsuna jako Yukio.

O režii se stará Shawn Levy, který stojí za filmy jako Free Guy (2021) a Project Adam (2022). Scénář k Deadpoolovi 3 zpracovali Rhett Reese, Paul Wernick, Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Logelin.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 5. 2024.