Na Oscara nominovaný filmař Brian Helgeland, který napsal vynikající thrillery jako L. A. - Přísně tajné (1997) a Tajemná řeka (2003), nám po osmi letech nadělí svůj další zrežírovaný film. A nepřekvapivě se bude zase jednat o krimi thriller. Jeho chystaný snímek jménem Finestkind sice ještě stále nemá datum premiéry, ale níže se můžete podívat na první fotku, která odhaluje řádně sympatické herecké obsazení.

Detaily o samotném příběhu zatím stále ještě nejsou k dispozici, ale podle krátkého popisu by měl snímek vyprávět o dvou bratřích, kteří uzavřou dohodu s bostonským zločineckým syndikátem. Tím se ovšem dostanou do nebezpečí nejenom sami bratři, ale i jejich otec a jakási tajemná mladá žena. Doufejme tedy, až vyjde nějaký ten oficiální trailer, vyjeví nám ze zápletky další informace. 

Nyní k samotném obsazení. Tajemnou mladou ženu si se vší pravděpodobností zahraje Jenna Ortega, hvězda ze seriálu Wednesday (2022), který letos zazářila také v šestém díle Vřískotu.

Dále se na fotce, kde se hlavní postavy nacházejí na jakési lodi, nachází také Ben Foster, sympatický Američan z X-Menů a skvělého westernu 3:10 Vlak do Yumy (2007), jehož mohou čeští filmoví fanoušci znát jako představitele Jana Žižky ze stejnojmenného filmu Petra Jákla z minulého roku.

Pak je zde Tommy Lee Jones, herecká legenda z filmů jako Uprchlík (1994) a Tahle země není pro starý (2007), která se od roku 2020 v žádném filmu neobjevila.

A nakonec se na fotce nachází také Toby Wallace, britský herec, který v roce 2019 zazářil v komediálním dramatu Než skončí léto. 

Brian Helgeland se postaral jak o scénář, tak i o režii. Mezi jeho další zrežírované filmy patří ještě třeba Odplata (1999), Příběh rytíře (2001) a Legendy zločinu (2015).

Snímek by měl premiérovat na filmovém festivale v Toronto, který začne krátce po začátku příštího měsíce. Poté se snad dozvíme, kdy se snímek dostane také k širšímu publiku.

Dále si ve filmu také zahrají herci jako Clayne Crawford, Tim Daly, Lolita Davidovich, Ismael Cruz Cordova, Aaron Stanford, Meghan Leathers a Charlie Thurston.