V půlce letošního jara se k nám dostala zpráva, po které asi mnohým z nás málem vypadly oči z důlků. Ve výrobě je podle všeho seriálová adaptace knižní série Stmívání, kterou se proslavila autorka Stephenie Meyer. Jistě, poslední filmové zpracování je sotva 12 let staré, ale jelikož žijeme v éře remaků a rebootů, nakonec to asi zas až tak velké překvapení není.

Chystaný seriál bude patrně ještě stále ve velice brzkých fázích výroby, tu se vší pravděpodobností také zdržela i stávka scenáristů, která začala nedlouho po oznámení. Mnozí si už ale pokládají jasnou otázku. Kdo si zahraje Bellu Swan a Edwarda Cullena, dva primární protagonisty, kolem kterých se slavná upírská sága točí?

Inu, oficiálně ještě stále nikdo na palubě není, ale režisérce Catherine Hardwicke, která natočila první filmovou adaptaci z roku 2008, by se velice líbily dvě hvězdy.

V rozhovoru pro podcast Happy Sad Confused se filmařce líbil nápad obsadit do role Edwarda Jacoba Elordiho a do role Belly zas Jennu Ortegu.

Elordi na sebe upoutal pozornost především díky seriálu Euforie (2019), kde si zahrál postavu Natea Jacobse. Režisérce se ale evidentně hodně líbil v jeho nejnovějším filmu jménem Saltburn, který v amerických kinech premiéroval minulý týden.

Jenna Ortega se zas stala hollywoodským miláčkem po jejím ztvárnění Wednesday ve stejnojmenném seriálu od Netflixu (2022), nedávno také dotočila pokračování Beetlejuice od Tima Burtona, ve kterém si zahraje jednu z hlavních rolí.

Zda obě hvězdy studio Lionsgate Television kvůli rolím osloví, je otázkou, ale je možné, že asi nakonec upřednostní méně známé herce. 

První díl filmového Stmívání minulý týden slavil 15 let od své premiéry, v něm se nám ve zmíněných rolích představili Robert Pattinson (The Batman) a Kristen Stewart (Zločiny budoucnosti).

Stmívání se zaměřuje na příběh dospívající dívky Isabelly „Belly“ Swanové, která se jednoho dne zakouká do mladíka jménem Edward Cullen. Následně pak zjistí, že Edward je ve skutečnosti stoletý upír, který začne po Belle také házet očkem. Původní knižní série se skládá z titulů Stmívání (2005), Nový měsíc (2006), Zatmění (2007) a Rozbřesk (2008).

Hlavní scenáristkou se má stát Sinead Daly, která například pracovala na sérii The Walking Dead: World Beyond (2020), jednomu ze spin-offů k legendárnímu zombie seriálu.