Před měsícem jsme vás informovali o kampani na Startovači, ve které český autor Jan Podšera vybíral finance na vydání druhé části historického románu Ewraker. S radostí vám můžeme oznámit, že požadovanou částku se mu podařilo vybrat.

Ewaraker se odehrává v Čechách a v Polsku v letech 920 - 921 a věnuje se vraždě sv. Ludmily, babičky sv. Václava, kterou údajně zavraždili dva Vikingové, jenž byli ve službách nejmenovaného českého knížete. Druhá část sice vyjde až za nějaký čas, ale pár dnů dozadu vyšla první část tohoto románu ve formě audioknihy. Ewraker čte Libor Böhm z nakladatelství Čti mi. Audioknihu můžete zakoupit na eshopu nakladatelství Čti mi, nebo na Audiotéka.cz, Palmknihy.cz, Audiolibrix.cz a dalších. Na youtube je k dispozici 20 minutová ukázka první kapitoly.

Středně velké české komiksové nakladatelství CREW se snaží ze všech sil vyrovnat se špatnou situací na knižním trhu, který je kvůli pandemii Covid-19 zruinovaný. Nakladatel však bude muset upravit ediční plán. Petr Litoš a Jiří Pavlovský se vyjádřili, že nechtějí z edičního plánu nic vyhazovat, jen se většina vydání přesune do druhé poloviny roku nebo na začátek roku 2021. Také doufají, že se díky Lince 451 dostane povědomí o komiksech mezi více lidí, kteří by se poté mohli stát potencionálními kupci.

Když už jsme zmínili Linku 451: Zachraňte knížky, máme pro vás ohledně této kampaně na Startovači, o které jsme vás informovali v samostatném článku, nové informace.

Pro čtenáře, kteří netuší, o co jde - Linka 451 je založena převážně lidmi z BLate Night Show, kteří se snaží ve formě výhodných balíčků zachránit zúčastněné české nakladatele. Každý balíček stojí 1000 Kč a najdete v něm knihy nebo komiksy od daného nakladatelství v hodnotě 2000 Kč. Projektu se účastní nakladatelství jako CREW, Fantom Print, Epocha, BB Art, Argo a další. Autoři kampaně již stihli vybrat neskutečný 1 000 000 Kč a další příhozy stále naskakují. Pokud byste chtěli podpořit české nakladatele a zároveň výhodně nakoupit, akce potrvá ještě dalších 7 dní.