Herec Elijah Wood, představitel Froda, se v podcastu Armchair Expert podělil o jednu zajímavou informaci z produkce Pána prstenů, jehož první díl bude za pár měsíců slavit dvacetileté výročí od dob premiéry (Také si již přijdete tak strašně staří?). Jeden ze skřetů totiž měl na přání režiséra Petera Jacksona záměrně vypadat jako producent Harvey Weinstein, kterého před pár lety obvinila celá řada žen ze sexuálního obtěžování, z něhož byl také následně odsouzen. Nutno ovšem dodat, že Jackson si chtěl z delikventního producenta zlomyslně vystřelit někdy na přelomu století, to znamená ještě v dobách, kdy se Weinstein těšil respektu většiny Hollywoodu. Co za tím ale stálo? 

Jackson začal Pána prstenů vyrábět pod ochranou rukou studia Miramax, na kterou dohlížel právě Weinstein. Oba dva se ale později dostali do ostrého konfliktu, protože Weinstein chtěl, aby Jackson natočil pouze jeden díl. Jackson s tím ale zásadně nesouhlasil, přičemž producentovi oznámil, že chce rozhodně natočit alespoň dva díly. Weinstein tak začal režisérovi vyhrožovat, že pokud nehodlá vyhovět jeho požadavku, nechá na jeho místo dosadit někoho jiného. Přesněji se mělo jednat o Quentina Tarantina (Pán prstenů v rukou Tarantina, zkuste si to představit.), případně Johna Maddena. Jackson tak nakonec s Miramaxem ukončil spolupráci, přičemž následně začal mnohem výhodnější se studiem New Line Cinema, kde mu bylo dokonce řečeno, že by měl natočit díly tři. 

Když pak započala produkce na Novém Zélandu, Wood si pamatuje, že jedna skřetí maska měla podobu Harveyho Weinsteina. Herec pak dodal, že tím chtěl Jackson poslat producentovi vzkaz typu: „Nas*r si“. Není přesně známo, o kterého skřeta se ve filmu jedná, ale je poměrně pravděpodobné, že by to mohl být skřetí generál Gothmog, který ve třetím díle velel obléhání Minas Tirith.