Producent Graham King stál za vznikem celé řady slavných oscarových snímků. Patří mezi ně filmy jako Letec, Skrytá identita a Argo. Taktéž produkoval snímek Bryana Singera jménem Bohemian Rhapsody, ve kterém Freddieho Mercuryho ztvárnil Rami Malek. A jak se zdá, zkušený producent si vezme pod palec další hudební film. Ten ponese název Michael. A jak už může být patrné, bude vyprávět o životě popové legendy Michaela Jacksona. Snímek by se tak měl zaměřit jak na celý zpěvákův život, tak i na jeho dlouholetou a občas i zvláštní kariéru. Celý snímek si tak vezme na starost studio Lionsgate. 

O scénář se postará další veterán filmového průmyslu, dramatik, scénárista a producent John Logan. Ten se v minulosti například podílel na scénářích ke známým filmům jako Gladiátor, Poslední samuraj, Skyfall a Spectre. Byl taktéž showrunnerem povedeného hororového seriálu Penny Dreadful z roku 2014. Nutno také zmínit, že Logan už jeden životopisný snímek napsal, byl to právě výše zmíněný Letec od Martina Scorseseho, který se zaměřil na život amerického pilota Howarda Hughese. Tvorba dalšího životopisného snímku o zpěvácké legendě příliš překvapivá není. Filmová studia si totiž moc dobře uvědomují, že hudební biografické snímky zkrátka táhnou lidi do kin. Již zmíněný film Bohemian Rhapsody měl rozpočet 55 milionů dolarů, celosvětově ale vydělal parádních 911 milionů. Poměrně slušný úspěch slavil také film Rocketman, který se zas zaměřil na život Eltona Johna. I přestože nebyl příliš propagovaný, z rozpočtu 40 milionů dolarů nakonec vydělal přes 195 milionů. A jelikož Michael Jackson patří v hudebním světě k největším hvězdám, životopisný film o něm by tudíž mohl vydavatelskému studiu taktéž hodně vydělat. 

Zatím však není známo, kterým směrem se se snímkem Logan a King vydají. Předpokládá se ale, že film půjde podobnou cestou, kterou se vydaly snímky Rocketman a Bohemian Rhapsody. Jacksona by tak ve filmu ztvárnil nějaký jiný herec, ovšem zatím nemáme absolutní potuchy o tom, kdo by to mohl být. Na další informace si tak budeme muset počkat.