Rok 2023 už je za dveřmi. A spolu s ním dorazí také nová nálož nejrůznějších hororových projektů. Mezi ty nejočekávanější patří snímek jménem M3GAN, který nám opět dokáže především dvě věci: Ano, panenky v životní velikosti jsou setsakramentsky děsivé. A ano, s vyspělou umělou inteligencí, která má něco „chránit,“ se to vždycky nějak zvrtne.

Studio Universal tak doufá, že M3GAN zaznamená v kinech úspěch, proto nám také po pár trailerech nadělilo zbrusu nový krátký klip, na který se můžete podívat výše. V něm uvidíme chlapce jménem Brandon, který se vší pravděpodobností udělá tu největší chybu ve svém životě. A kdo ví, možná to bude chyba také poslední. Příběh se tak samozřejmě zaměří na robotickou panenku s vyspělou umělou inteligencí jménem Megan, kterou pro svou neteř Katie (Violet McGraw) vyrobila geniální vynálezkyně Gemma (Allison Williams).

Rodiče Katie totiž nedávno zemřeli, tudíž Katie je z toho pochopitelně smutná a u nikoho nenachází útěchu. Gemma tak usoudí, že Megan by se mohla stát její novou kamarádkou. Byť ne úplně opravdovou. A ze začátku se zdá, že by to mohlo skutečně fungovat. Katie začne být živější, veselejší a lépe se vyrovnává i se svým truchlením.

Ale však to znáte s těmi umělými inteligencemi, ještě k tomu s takovými, které trochu znějí jako GlaDOS z herní série Portal. Megan začne svou úlohu brát až příliš vážně, v rámci čehož za sebou začne zanechávat mrtvoly. Navíc podle několik týdnů starého traileru se také zdá, že Megan se kompletně vzbouří a půjde si svou vlastní cestou. Která bude plná smrti, to je jasné. 

Na tvorbu M3GAN jako producent mimo jiné dohlížel mistr horou James Wan, ovšem o režii se postaral Gerard Johnstone, který je například zodpovědný za snímek Domácí vězení z roku 2014. O scénář se postarala Akela Cooper, která napsala Wanův horor Zhoubné zlo, jenž vyšel minulý rok.

Dále se ve snímku představí herci jako Ronny Chieng, Jen Van Epps, Brian Jordan Alvarez, Kimberley Crossman, Arlo Green a Stephane Garneau-Monten.

Oficiální premiéra je stanovená na 6. 1. 2023.