Zdá se, že letošní rok nebude pro fanoušky Henryho Cavilla úplně nejšťastnější. Před pár měsíci sympatický herec oznámil, že se vrací do role Supermana, ale zároveň dal sbohem Geraltovi z Rivie ze Zaklínače od Netflixu. Člověk by si řekl, že tato ztráta se hezky vykompenzuje právě jeho návratem do role jednoho z nejslavnějších DC hrdinů všech dob. Ale nedávno jsme se dočkali další zprávy, která možná mnohé zabolí a překvapí.

Henry Cavill totiž nakonec se Supermanem končí také. Potvrdil to i sám James Gunn, se kterým se Cavill před nějakou dobou setkal, samozřejmě ještě spolu s Peterem Safranem, s nímž Gunn vede celé filmové DC univerzum. Gunn také uvedl, že se momentálně pracuje na novém filmu o Supermanovi, který se však zaměří na mladší období jeho života, v rámci toho už ho tak nebude hrát Henry Cavill. 

Sám Cavill se k překvapivé zprávě vyjádřil také. A to prostřednictvím svého příspěvku na Instagramu, v němž herec napsal následující:

,,Právě jsem měl schůzku s Jamesem Gunnem a Peterem Safranem. A všem vám musím oznámit smutnou zprávu. Nakonec se jako Superman nevrátím. Ještě před tím, než je studio najalo, mi v říjnu bylo řečeno, že můžu svůj návrat potvrdit. Není to nejsnazší zpráva, ale takový je život. Nastala výměna stráže a já to plně respektuji. James a Peter musí vybudovat nové univerzum. Přeji všem, kteří se na tom podílí, hodně štěstí.“

Cavill následně fanoušky povzbudil, ať příliš netruchlí, protože i přestože musel svůj plášť odložit, postava Supermana v budoucnu opět zazáří. Není žádným tajemstvím, že celý DC svět se momentálně otřásá v základech, přičemž Gunn a Safran ho zpracovávají do podoby, který by slavném univerzu přinesl novou a prosperující éru. Žel, Cavillův Superman do jejich plánů už patrně nezapadá. Je samozřejmě možné, že Cavill se do DC ještě jednoho dne vrátí, ale zatím se musíme smířit s tím, že jeho verze slavného hrdiny už asi má to nejlepší za sebou. 

Cavill si Supermana poprvé zahrál v roce 2013 ve filmu Muž z oceli, naposledy se zas objevil v Black Adamovi, což mnozí fanoušci vnímali jako příslib, že se do role vrátí s novým elánem. A patrně s tím počítali i představitelé společnosti Warner Bros. Discovery, ovšem to bylo ještě předtím, než se šéfy DC Films stali Gunn a Safran, kteří nakonec měli jiné plány.

Co se týče chystaného nového filmu o Supermanovi, zatím se pro něj hledá režisér, je ale možné, že ho natočí přímo sám James Gunn. Ten ale také uvažuje o tom, že ho nechá natočit Bena Afflecka.