Konečně nastal den, na nějž jsme čekali opravdu neuvěřitelně a šíleně dlouhou dobu (asi tak 2 a půl roku). Jelikož Daniel Craig po snímku Není čas zemřít (2021) oficiálně odkráčel do bondovského důchodu, bylo otázkou, kdo za něj převezme úlohu agenta 007 pro příští léta. Kandidátů bylo mnoho, patřili mezi ně například Tom Hardy, Idris Elba, Regé-Jean Page, Henry Cavill a samozřejmě i Aaron Taylor-Johnson, který byl dosud největším favoritem. Ani jeden z těchto chlapíků se však nakonec příštím Bondem nestane. Server OhHiMark nedávno uvedl, že novou verzí slavného agenta se stane zcela jiná hvězda. A to jak herecká, tak i režisérská.

Příštím Jamesem Bondem se stane Tommy Wiseau, známý herec a filmař, který stojí za legendárním snímkem The Room (2003). Potvrdili to i producenti Barbara Broccoliová a Michael G. Wilson, kteří jsou hlavní šéfové celé franšízy. Sám Wiseau obsazení potvrdil v krátkém videu, na které se můžete podívat níže.

Pro jistotu zde ještě přidáváme překlad tohoto úžasného proslovu, na který svět kinematografie bude vzpomínat ještě po staletí:

,,Jé, ahoj všichni, hahá. To jsem já, Tommy Wiseau, režisér filmu The Room, všichni mě znají, tak jo. Jsem opravdu vděčný za to, že jsem dostal roli Jamese Bonda, je to pro mě velká pocta… ohmmm… Myslím si, že pro tu práci mám perfektní vlasy, mám pusu, se kterou se mohu líbat s krásnými ženami. Bonda posuneme na novou úroveň, hodně toho pokryjeme. Já samozřejmě film zrežíruju, očividně, protože… víš co… kdo jiný by to mohl udělat než já, nikdo. Prozkoumáme Bondův sexuální život, jeho problémy s taťkou a jak bude pasovat do světa zrady a korupce, takže… Chystáme pro vás neskutečný příběh, bude to super, takže dík moc, čau!“

Wiseau byl údajně do role vybrán už v ke konci roku 2022, ale zmínění dva producenti se to rozhodli držet v tajnosti, v rámci čehož čekali na správnou chvíli, kdy tuto velkou novinku oznámí. Michael G. Wilson byl údajně naprosto ohromen výkonem, který Wiseau ve snímku The Room podal. Především byl ale nadšený z velkolepé a akcí nabité sekvence s Johnnyho oslavou narozenin, kde Wiseau podle producenta prokázal neuvěřitelnou fyzickou zdatnost, kterou příští James Bond zcela jednoznačně potřebuje. Jednalo se také o scénu, která ho přesvědčila, že Wiseau by měl příštího Bonda také natočit.

,,Tommy má neuvěřitelný cit a nadání, moc dobře ví, jak akční scénu vést tak, aby konstantně udržovala napětí. Jeho podmanivý styl je příkladem pro každého filmaře, který se akčnímu žánru chce věnovat. Kam se hrabou Stahelski a Leitch, oproti Tommymu tihle dva působí jako naprostí amatéři.“

Epická akční scéna, která Wilsona přesvědčila, že Tommy je pro Bonda tím pravým mužem:

Wiseau na scénáři již pracuje, zatím ale stále ještě není vymyšlený název. Údajně ale zvažuje následující jména:

Not Time for Room (Není čas na Pokoj)

From Room with Love (Od Pokoje s láskou)

A Room to Kill (Pokoj k zabití)

The Room Is not Enough (Jeden Pokoj nestačí)

Cry another day (Dnes nebreč)

Quantroom od Doggy

Případně ještě:

James Bond and the Secret of breast cancer (James Bond a tajemství rakoviny prsou)

James Bond: The Search for Lisa (James Bond: Pátrání po Lise)

„Oh hi, Bond“ (Jé, ahoj, Bonde)

Sex life and other mysteries of Bond (Sexuální život a další Bondovy záhady)

Na palubě filmu už je podle všeho také Greg Sestero, který v The Room ztvárnil podlého nejlepšího přítele Marka. Zatím není známo, koho přesně si ve snímku zahraje, ale podle všeho by se mělo jednat o hlavního záporáka.

Momentálně Wiseau také hledá někoho, kdo by se mohl stát novou „Bond girl“, podle nejnovějších zvěstí se o roli začal údajně ucházet Ezra Miller. Zda mu ale nakonec role skutečně padne k nohám, se necháme překvapit.

Ikonické intro s písničkou, které k filmům o Bondovi vždy patří, podle všeho vytvoří Xavier Baumaxa, s nímž se Wiseau seznámil na hospodském kvízu v Polsku.

První klapka by měla padnout ještě letos během podzimu, do té doby bychom se mohli dozvědět další informace o ději a obsazení. 

Všem jinak přejeme krásný aprílový den!