V době, kdy kvůli pandemii musíme všichni sedět doma, Netflix jsme viděli celý (a ani jsme nepřeskakovali titulky) a zábavná show 90 VTEŘIN trvá pouze 90 vteřin, už nám běžná zábava prostě nestačí.

Co takhle návrat ke starým dobrým komiksům? Náruživější čtenáři popsaných obrázků opřeni o bradu očekávají vydání nových dílů svých milovaných sérií, zatímco někteří z nás si spíš pamatují Čtyřlístek a Kačera Donalda. #teammyšpulín

A tohle je chvíle, kdy do našich životů přichází světově nejznámější skupina hrající Dungeons & Dragons, američtí Critical Role. Parta osmi přátel, která se „jednoho dne sešla na narozeninové oslavě a zkusila si dračák“ a rozpoutala tím renesanci v hraní si na hrdiny

Jejich úspěch je kulervoucí, mají úspěšný kanál na YouTube i Twitchi, skvostné art booky, vytváří ve spolupráci s Amazon Prime animovaný seriál, prodávají hromady parádního merche a vydali dvě komiksové knížky ze své první kampaně Vox Machina. A nyní následují i první dva díly prequelu z druhé kampaně s názvem The Mighty Nein Origins a naším soukromým podnázvem: „Jak se Jester a Caleb k The Mighty Nein přidali".

Vydání očekávaného komiksu publikovaného opět společností Dark Horse Comics spadá na červen roku 2021, kdy světlo světa spatří první díl s hlavní hrdinkou Jester Lavorre. Tato klerička s modrou kůží a láskou k chaosu se vydá na cestu po světě Exandria. Netuší, že již brzy potká svou spřízněnou entitu, Travelera, který ovlivní zbytek jejího života.

Jester hraje talentovaná Laura Bailey, kterou mohou čtenáři znát jako hlas Jainy Proudmoore z World of Warcraft nebo hlavní postavy Gears 5 Kait Diaz.

Druhý ohlášený díl komiksu vyjde v červenci 2021, kdy v hlavní roli potkáme tajnůstkářského čaroděje jménem Caleb Widogast. Jeho minulost začíná studiem na Soltryce Academy, kde je ale obětí nelidského zacházení. Šťastnější kroky jej pak spojí s mrňavou goblinkou Nott hranou 44letým Samem Riegelem - což není tak zvláštní, jak to zní. Opravdu.

Liam O'Brien je neméně známý voice-actor, jenž propůjčil hlas hrdinovi World of Warcraft - Illidanu Stormrage nebo postavě Yasua ze hry League of Legends. Fanoušci anime ocení jeho roli Gaara v sérii Naruto.

Proč se ale o tyto komiksy vlastně zajímat?

  • znáte příběh The Mighty Nein a zajímá vás i spletitá minulost postav této kampaně
  • překrásný art od Hunter Severn Bonyun a Selina Espiritu
  • scénář psaný autory komiksů např. pro Marvel - Sam Maggs a Jody Houser, vedle pomoci od herců postav a autora kampaně Matthewa Mercera
  • jste těmi, kteří milují kvanta těžkých knih při stěhování
  • chcete si doplnit sbírku a přidat je k ostatním Critical Role komiksům