Francouzský režisér Jean-François Richet nám v roce 2008 nadělil vynikající dvoudílný krimi thriller Veřejný nepřítel č. 1, přičemž jeho posledním filmem byla zábavná a nenáročná akční podívaná Plane (2023) s Gerardem Bulterem v hlavní roli.

V akčním žánru se ponese i jeho příští snímek od studia Lionsgate, který ponese název Mutiny. Chystaný titul už navíc nabral na palubu svou hlavní hvězdu, kterou se stane Jason Statham (The Beekeeper).

Zahrát by si měl chlapíka jménem Cole Reed, který se dostane do pořádné šlamastyky, protože se stane svědkem vraždy průmyslového miliardáře. Problém je však ten, že z jeho vraždy je obviněný právě Cole. Vydává se proto na útěk, během něhož bude také muset odhalit mezinárodní spiknutí. 

První klapka by měla padnout letos v září ve Velké Británii. O scénář se postarají Lindsay Michel a J.P. Davis, který spolu s Mattem Cookem napsal výše zmíněný akčňák Plane. Jason Statham bude na výrobu filmu také dohlížet jako jeden z producentů. A to skrze jeho společnost Punch Palace Productions.

Režisér Jean-François Richet dále natočil tituly jako Přepadení 13. okrsku (2005), Ve jménu krve (2016) a Vládce Paříže (2018). Zatím ale nevíme, kdy přesně se filmu dočkáme, stejně tak je otázkou, kdo další se ke Stathamovi připojí.