Poslední DCEU snímek Aquaman a ztracené království dorazí do našich kin už příští měsíc. Jestli se ale bude jednat o důstojnou tečku za končící érou zmíněného DC univerza, je samozřejmě otázkou. Ať už ale film dopadne jakkoliv, výše se můžete podívat na japonský trailer, který nám ukáže řadu nových scén.

Z těch je zřejmé, že pokračování Aquamana bude z velké části spoléhat také na humor, tudíž žádnou závažnou podívanou určitě nečekejte. Hlavním hrdinou se tak opět stává Arthur Curry (Jason Momoa), který bude muset jakožto král Atlantidy čelit staronové hrozbě. Znovu se totiž bude muset postavit záporákovi Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), který se touží našemu hrdinovi krutě pomstít. 

Předešlá upoutávka každopádně odhalila, že Manta získá mocný prokletý trojzubec, s jehož pomocí se stane hrozbou pro celé podmořské společenství. Arthur proto bude muset spojit síly se svým bratrem Ormem (Patrick Wilson), primárním záporákem z předešlého dílu, aby Mantu co nejdříve zastavili.

Nejnovější trailer každopádně dává oběma bratrům hodně prostoru, stejně tak se v něm objeví i jejich matka Atlanna (Nicole Kidman), která už o zmíněném trojzubci ví své. Zachraňovat se tak bude nejenom podmořská říše, ale patrně i celý svět nad hladinou. Ano, opět se v tom traileru objeví i Amber Heard. A ano, opět asi jen na necelou vteřinu. 

S filmem se táhla celá řada různých problémů, pokud by se z něho tudíž vyklubalo povedené a komerčně úspěšné pokoukání, bylo by to upřímně překvapení. O režii se postaral James Wan (Saw, V zajetí démonů), který natočil i díl předešlý, scénář zas zpracoval jeho kamarád David Leslie Johnson-McGoldrick (Orphan).

Dále se ve snímku objeví herci jako Temuera Morrison, Dolph Lundgren, Pilou Asbæk, Randall Park, Indya Moore a Vincent Regan.

V českých kinech bude snímek premiérovat 21. 12. 2023.