Pokud jste na Netflixu čirou náhodou narazili na seriál Ultraman (2019) a zalíbil se vám, následující novinka z akce Geeked Week 2023 by vás mohla potěšit. Během online prezentace byl totiž odhalen první oficiální trailer na nadcházející animovaný snímek Ultraman: Rising, na který se můžete podívat výše.

Z upoutávky je zřejmé, že hlavní hrdina Ken Sato si užívá jak života baseballového hráče, tak i mocného ochránce Země. Během jednoho zápasu se ale z nebes snese hrozivý Kaiju, proti kterému Ken vytáhne do boje. Nakonec se mu dostane do rukou podivné vejce, ze kterého se vylíhne roztomilé mládě. Stále se ale samozřejmě jedná o malého potomka hrozivého monstra, tudíž Keno to jakožto nový táta nebude mít s jeho výchovou vůbec jednoduché. 

Z upoutávky je zřejmé, že nás čeká jak solidní dávka akce, tak i humoru. Animace se od původního Ultramana každopádně změnila, nadcházející snímek bude evidentně říznutý 3D stylem. Po technické stránce ale i tak vypadá film poměrně dobře, ještě ale uvidíme, jak budou vypadat nadcházející trailery.

Snímek každopádně nebude přímo navazovat na původní seriál, podívat se na něho tudíž mohou s klidem i ti, kteří o japonském superhrdinovi slyší poprvé. Původní série, která vyprodukovala tři řady, je především v Japonsku známá značka, není proto divu, že se jí tvůrci chtějí i nadále držet. 

O režii se postaral Shannon Tindle, který pracoval na designu postav u titulů jako Static Shock (2000), Samuraj Jack (2001) a Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009).

Ve snímku uslyšíme hlasy herců jako Christpher Sean, Gedde Watanabe, Tamlyn Tomita, Keone young a Julia Harriman.

Snímek se na Netflixu objeví někdy během roku 2024.